Izvor: Luftika.rs, 09.Apr.2020, 09:44

Kinezi u RTB Bor otpuštaju radnike zaražene koronavirusom

Menadžment kineske kompanije, strateški partner RTB Bor, je doneo naredbu o otpuštanju svakog radnika iz borske kompanije za koga se utvrdi da je zaražen korona virusom, pišu Večernje novosti.
Prema saznanjima lista menadžment kineske kompanije je na svim vidnim mestima u preduzeću koji broji 5.000 radnika istakao obaveštenje po kome će svaki zaposlen koji bude imao kontakt sa zaraženim osobama, ali i onima koji nemaju masku ili ode da kupi doručak dobija otkaz. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Ovo su sporne naredbe:
Svi zaposleni tokom rada moraju da nose zaštitne maske za lice, ukoliko neko prekriši ovu naredbu, biće strogo kažnjen, čak i raskidom Ugovora o radu. Zaposlenima je zavranjeno da izlaz radi kupovine doručka u vreme pauze, doručak donesite od kuće.  Zaposleni ili članovi njihovih porodica koji su primetili simptome ili su bili u kontaktu sa licem koji je stiglo iz inostranstva, ili su bili u kontaktu sa licem kod koga je potvrđeno prisustvo virusa, samoinicijativno da se izoluje i da o otme obavesti Kompaniju. U surotnom ako se otkrije istina, sa zaposlenim, zatim rukovodiocem smene i rukovodiocem radne jedinice biće raskinut Ugovor o radu. Sa zaposlenima koji, zbog kršenja merakoje su donete od strane Vlade i Kompanije, budu zaraženi korona virusom, Kompanija će raskinuti Ugovor o radu. Obaveštenje je istaknuto na svim oglasnim tablama RTB-a a koji je potpisao generalni direktor Ksiming Jian.
Kineska kompanija Ziđin je 63 odsto vlasništva RTB Bor kupio 18. decembra 2018. za 350 miliona dolara, a nadaju se da će samo ove godine ostvariti profit veći od 100 miliona američkih novčanica.
Radnici Jure ispred fabrike, ne žele da uđu u halu

Pogledaj vesti o: Bor,   Coronavirus

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.