Kamion za prevoz rude spljeskao džip, radnici čudom preživeli

Izvor: Večernje novosti, 14.Avg.2018, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamion za prevoz rude spljeskao džip, radnici čudom preživeli

"Belaz“, nosivosti 130 tona, koji je išao u rikverc, prešao je preko džipa „hjundai“ u kome su bili Ivica Đorđević i Ljubiša Đorđević BOR - Dvojica radnika RTB “Bor” povređena su u utorak u nesvakidašnjoj nesreći koja se dogodila u Površinskom kopu “Veliki Krivelj”. Kako saznajemo, kamion za prevoz rude „belaz“, nosivosti 130 >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << tona, koji je išao u rikverc, prešao je preko džipa „hjundai“ u kome su bili Ivica Đorđević i Ljubiša Đorđević koji su, pravim čudom, preživeli!-Belaz je krenuo i rikverc i, budući da je bio u „mrtvom uglu“, vozač iza sebe nije video džip – kaže nam sagovornik iz RTB. – Kamion je prešao preko vozila, i svi smo odmah posumnjali na najgore.Odmah su intervenisale kolege, koje su videle da su Ivica Đorđević i Ljubiša Đorđević – živi.-Odmah smo pozvali Hitnu pomoć, čija je ekipa ubrzo stigla – kaže naš sagovornik. – Radnici su izvučeni iz smrskanog džipa i prebačeni u Opštu bolnicu u Boru.PROČITAJTE JOŠ - Bor: Radnici ginu a niko nije odgovoran!Dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru, kazao nam je da su radnici pravim čudom preživeli i da su u stabilnom stanju.- Ivica Đorđević ima prelom ključne kosti i ugruvan je, ali je van životne opasnosti – kaže dr Joksimović. – S druge strane, Ljubiša Đorđević je prošao sa nagnječenjem pluća. Radnici su u šoku, ali su stabilno. Po rečima direktora Opšte bolnice u Boru, Ivica i Ljubiša Đorđević su smešteni na Odeljenu intenzivne nege i njihovo stanje se prati. Istraga će pokazati kako je došlo do ovog incidenta.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UMALO TRAGEDIJA U RTB "BOR" Kamion nosivosti 130 tona prešao preko džipa u kom su bila dva radnika!

Izvor: Blic, 14.Avg.2018

Na površinskom kopu ’’Veliki Krivelj’’, iz sastava RTB ’’Bor’’ izbegnuta je tragedija kada je juče kamion "Belaz" koji služi za prevoz rude i koji je nosivosti 130 tona u trenutku dok je išao u rikverc prešao preko džipa ’’hjundai’’.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.