Kamion za prevoz rude spljeskao džip, radnici čudom preživeli

Lj. T.

14. 08. 2018. u 14:29

Damper za prevoz rude u RTB "Bor" spljeskao džip u kojem su bila dvojica radnika

Камион за превоз руде спљескао џип, радници чудом преживели

foto Lj.Trifunović /Smrskani džip pošto je preko njega prešla grdosija

KAMION za prevoz rude u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor, nosivosti 130 tona, koji je išao u rikverc, juče je na površinskom kopu "Veliki Krivelj" prešao preko džipa marke "hjundai" u kome su bila dvojica radnika RTB Ivica Đorđević i Ljubiša Đorđević, koji su to gaženje, pravim čudom - preživeli.

- Kamion "belaz" je krenuo u rikverc, i budući da je bio u "mrtvom uglu", vozač nije video džip iza sebe - kaže nam sagovornik iz RTB. - Kamion je prešao preko vozila i svi smo odmah posumnjali na najgore.

Odmah su intervenisale kolege, koje su videle da su Ivica i Ljubiša živi.

- Potom smo pozvali Hitnu pomoć, čija je ekipa ubrzo stigla na lice mesta - kaže naš sagovornik. - Radnici su izvučeni iz smrskanog džipa i prevezeni u borsku bolnicu.

Dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice, kazao nam je da su radnici pravim čudom preživeli, kao i da su u stabilnom stanju.

- Ivica Đorđević je zadobio prelom ključne kosti i ugruvan je, dok je Ljubiša Đorđević prošao s nagnječenjem pluća - kaže dr Joksimović. - Povređeni radnici su u šoku, ali su u stabilnom stanju i nisu u životnoj opasnosti.

Prema rečima direktora Opšte bolnice u Boru, Ivica i Ljubiša Đorđević su smešteni na Odeljenje intenzivne nege i njihovo stanje se prati. Istraga će pokazati kako je došlo do tog incidenta.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije