Irena Živković, predsednica SSP Bor: MEDIJSKO SIVILO POPRAVLJAMO – PRAVOM NA ISTINU!

Izvor: TimockeVesti.net, 06.Sep.2023, 05:00

Irena Živković, predsednica SSP Bor: MEDIJSKO SIVILO POPRAVLJAMO – PRAVOM NA ISTINU!

Bor, 6. septembar – U eri kada se slobodna diskusija i iznošenje mišljenja o ključnim javnim pitanjima sve više sužava, Stranka slobode i pravde (SSP) u Boru izlazi izvan uobičajenih okvira i donosi inovativnu inicijativu – emisije pod nazivom „Vaše pravo na istinu“. Kako bismo bolje razumeli pozadinu i ciljeve ovog projekta, razgovarali smo sa Irenom Živković, predsednicom Stranke slobode i pravde u Boru.
Od prošlog >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << meseca je počelo emitovanje emisija „Vaše pravo na istinu“ preko društvenih mreža. Nijedna druga politička stranka u Boru ne radi ništa slično, otkud potreba za takvim sadržajem?
„U Boru ne postoji javni prostor u kom bi se na određene teme moglo izneti mišljenje i pri tom ne mislim samo na političare. Nema javnih debata u kojima bi ljudi od struke ili uopšte građani mogli da razgovaraju na teme od javnog značaja. Živimo u vremenu medijskog mraka, u vremenu dezinformacija, ali i apatije. Prepoznali smo potrebu da, pored saopštenja političkih stranaka, ponudimo sugrađanima i jedan novi okvir. Do sada su emitovane dve emisije„.
Irena Živković Najavili ste da će ove emisije biti tematske, a ne stranačke. O čemu se do sada govorilo?
„Prva emisija je bila na temu iseljenja sela, koja je bolna tema i o kojoj čak ni sami meštani sela nemaju sve odgovore. Gosti emisije su bili doktorka Vesna Stanković, meštanka Krivelja i Slaviša Karabašević, ekološki aktivista. Gradska vlast se trudi da Borani budu što manje informisani i da što ređe imamo prilike da međusobno razgovaramo. Zato su članovi odbora Stranke slobode i pravde često na štandovima, u kampanjama „vrata do vrata“, ali i ovakve emisije su takođe način da međusobno razgovaramo. Druga emisija se bavila kvalitetom života dece i mladih u Boru. Ivan Milovanović, master pedagog i Nikola De Kandija, profesor sporta su pokušali da objasne koliko je bitno da škole, pedagozi, Centar za socijalni rad budu dobro organizovani i da rade po zakonu, ali i koliko je bitno da grad uloži u umetničke škole pri Centru za kulturu i sportske klubove„.
Kako Borani reaguju na ove emisije?
„Gledanost nije mala, nadam se da će se vremenom i povećavati. Emisije snimamo na dve nedelje, emitujemo uživo na FB, a zatim objavljujemo i na drugim mrežama. Za sada su utisci dobri i interesovanje raste. Sledeća emisija je u sredu, u 19h, uživo na mom ličnom profilu. U planu je bilo da se emisije emituju preko stranačkog profila, ali organizovanim prijavljivanjem botova, već dve FB stranice SSP Bor su ugašene. Jasno je šta smeta gradskoj vlasti, ali je jasno i da mi nećemo odustati. U sledećoj emisiji će doktorka Marela Mijucić i gradski odbornik Ljubiša Marinković govoriti o nedostatku lekara, o neophodnosti nove bolnice i o zahtevu za referendum koji smo predali Skupštini grada, a preko kog bi se Borani izjasnili da li je prioritet nova bolnica ili akva park i time pokazali da li odluke gradske vlasti imaju legitimitet„, rekla je Irena Živković.
Članak Irena Živković, predsednica SSP Bor: MEDIJSKO SIVILO POPRAVLJAMO – PRAVOM NA ISTINU! se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.

Nastavak na TimockeVesti.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.