Intenzivni pregovori oko RTB Bor

Izvor: Radio 021, 01.Avg.2017, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intenzivni pregovori oko RTB Bor

Intenzivno se pregovara sa zainteresovanima za privatizaciju RTB Bor, izjavio je danas Dragan Ugričić, pomoćnik ministra privrede zadužen za poslove privatizacije i stečaja.

"Postoji ozbiljno interesovanje da krenemo u konačno rešavanje pitanja RTB Bor u smislu prodaje dela preduzeća ili strateškog partnera, u zavisnosti od njihovih interesa i od onoga što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << država na kraju krajeva želi, da li želi da ostane kao manjinski akcionar, većinski", rekao je Ugričić.

Na sednici skupštinskog Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, on je naveo da svaki zainteresovani investitor može uvidom u unapred pripremljeni plan reorganizacije sazna sve podatke o RTB Bor. Kaže i da je RTB Bor od početka primene tog plana isplatio 100 miliona dolara, da je isplatio sve obaveze po tom planu, te da isplaćuje sve tekuće obaveze, uključujući rudnu rentu i struju.

Ugričić kaže da to nije posledica genijalne promene u načinu vođenja firme, nego zato što je cena bakra otišla na blizu 6.000 dolara što, kaže, dozvoljava da RTB Bor izmiruje sve svoje obaveze.

"Svesni smo da ta cena neće da traje doveka i zbog toga smo u veoma intenzivnim pregorima sa partnerima koji su zainteresovani da uđu u postupak privatizacije RTB Bor", kaže Ugričić.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.