Imaju rudnik, nedostaju im mašine: Kinezi u Boru kupuju mehanizaciju

Izvor: B92, 31.Maj.2019, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imaju rudnik, nedostaju im mašine: Kinezi u Boru kupuju mehanizaciju

Bor -- Serbia Zijin Bor Copper iz Bora oglasio je danas da planira nabavku prve količine opreme i mašina potrebnih za tehničku obnovu i proširenje rudnika i topionice.

Nekadašnji RTB Bor koji je novo ime poneo pošto je postao većinsko vlašništvo kineskog Zijin Mininga objavio je, naime, potrebu za nabavkom za nabavku drobilica, poluautoogenog mlina i mlina sa kuglama, vibrododavača, hidrociklona, flotacijskih mašina, zgušnjivača i još 17 vrsta mašina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i opreme.

Bor Copper je pozvao sve zainteresovane proizvođače koji ispunjavaju uslove tendera da učestvuju i ukratko predstave svoje proizvode i njihovu efikasnost a kako je objavljeno raspisivanje tendera za ovu grupu proizvoda je u toku i zatvara se 15. juna.

U narednih godina šest godina Bor Copper planira da uloži više od milijardu dolara u tehničku obnovu, proširenje kao i u izgradnju objekata rudnika i topionice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.