Drama ispred Centra za socijalni rad u Boru! Majci oduzeto dete! (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 05.Avg.2017, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama ispred Centra za socijalni rad u Boru! Majci oduzeto dete! (FOTO, VIDEO)

U Centru za socijalni rad u Boru 32-godišnjoj Mariji Šutulović, kliničkom psihologu, oduzeto je dete.

"Otac je po presudi imao pravo da viđa dete vikendom i svakog ponedeljka. Presuda nije izvršavana zato što on nju nije tražio, a ja sam optužena da joj nisam dozvoljavala da se viđa sa njim. Nakon predloga za izvršenje dolazio je sa izvršiteljima kući. Dete je odbijalo da pođe", kaže za "RTV Bor" vidno potresena >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << majka.

FOTO: Youtube/Printscreen

U međuvremenu, sud mu je izrekao zabranu da prilazi Mariji.

Ðorđević: Centrima za socijalni rad novi softver sa "panik tasterom"!

"Onda su me naterali da dete dovodim u Centar. Ja sam na to pristala i prošlo viđenje je proteklo u najboljem redu. Danas kada sam dovela dete na ponovno viđanje došlo je do rasprave sa socijalnom radnicom i Centar je doneo hitnu meru da mi se dete oduzme, pod optužbom da ja vršim nasilje nad detetom. Ja ne mogu da ostvarim ni jedno pravo. Oni su mi dete oduzeli i ja ne verujem da će oni nju ikad meni da vrate", dodaje Marija Šutulović.

U Centru za socijalni rad u Boru tvrde da je postupak sproveden po zakonu i da je dete iz primarne izmešteno u drugu porodicu u cilju njegove zaštite.

FOTO: Youtube/Printscreen

"Centar je već u dužem periodu radio sa roditeljima i pokušavao da preduzme mere zaštitite deteta. Izvršena je ozbiljna procena kada je doneta odluka izdvajanja deteta radi zaštite i obezbeđivanja dobrih uslova za njegov razvoj. U daljem periodu radićemo sa roditeljima i pružati im svu moguću podršku kako bi uspostavili roditeljske funkcije i mogli da preuzmu brigu o detetu", kaže direktor Centra za socijalni rad u Boru, Mirjana Mitrović.

Policija reagovala na vreme: Pretio radnici Centra za socijalni rad, pa je uhapšen!

Dete će prema rečima Mirjane Mitrović biti vraćeno u primarnu porodicu čim se stvore uslovi za njegovo bezbedno okruženje.

Pogledajte video:

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.