Borske košarkašice završile prvoligašku sezonu na 8.mestu

Izvor: MC Bor, 14.Mar.2018, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borske košarkašice završile prvoligašku sezonu na 8.mestu

Bor, mart 2018
Autor: S.Ranđelović
Košarkašice Ženskog košarkaškog kluba Bor zavrršile su svoju treću prvoligašku sezonu plasmanom na 8.mestu. U ovoj najuspešnijoj sezoni u istoriji kluba, Boranke su ostvarile učinak od 9 pobeda i 13 poraza, čime su obezbedile opstanak u najvišem rangu takmičenja u  Srbiji i obezbedile borskim ljubiteljima košarke >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << mogućnost da i naredne sezone uživaju u najkvalitetnijim mačevima Srpske ženske košarke.

U sezoni 2017/2018 dres ŽKK BOR-a oblačilo je 19 igračica koje je uspešno predvodila kapiten ekipe Emeše Vida koja će ovu sezonu najverovatnije završiti kao najbolji skakač lige. Uz nju, najzaslužnije za dobre rezultate bile su Jelena Jozić, Kentra Washington, Sulejman Milica, Vučković Danijela, Suturović Sanela, Trajčevska Nena, Golubović Tamara, Milićević Ivana, Stamenković Kristina,  kao i mlade igračice Tamara Bekan, Tea Tucić, Magdalena Živić. Bojana Mikić, Danica Glišić, Katarina Surdulović, Natalija Milinković, Mila MIlojević i Marija Ristić  od kojih će većina  i  u narednim godinama imati priliku za dokazivanjem.
Stručni deo ekipe činili su : Šef stručnog štaba Stevan Dragojević i treneri Dejan Aleksić (u prvih pet kola), Radiša Petković koji je preuzeo rad sa ekipom posle odlaska Aleksića , kao i kondicioni trener Miloš Nejkov i ekonom Srđan Jovanović.

Da utisak o ovoj sezoni bude još bolji, značajan doprinos su dale i mlađe selekcije ovog kluba predvođene trenerom Miodragom Glišićem koje su dobrim radom i rezultatima (sve četiri mlađe selekcije su se plasirale u Kvalitetnu ligu ), a pre svega povećanjem broja devojčica koje su se priključile treninzima, opravdale ambicije i želje uprave kluba.

Uprava kluba na čelu sa predsednikom Darkom Mihajlovićem, potpredsednikom Borisom Ernekom, predsednikom Skupštine kluba Slobodanom Kneževićem, sekretarom Slobodanom Ranđelovićem, agilnim članom uprave Miodragom Šainovićem i ostalima, trudila se da i ove sezone omogući svim trenerima i igračicama što bolje uslove za rad i takmičenje, što je sudeći po rezultatima u velikoj meri i uspela.
Posebnu zahvalnost ekipa ŽKK BOR-a duguje borskim ljubiteljima košarke koji su i ove sezone u velikom broju bodrili svoj klub i opravdali epitet najgledanije ekipe na domaćem terenu u Prvoj ženskoj ligi.
Ne treba zaboraviti i značajan doprinos Lokalne samouprave koja je prepoznala kvalitet i značaj kluba za razvoj sporta u Boru i izdvojila značajna sredstva neophodna za kvalitetnan rad i takmičenje.
Treba istaći i odličnu saradnju sa „Ustanovom sportski centar Bor“ koja se trudi da maksimalno isprati zahteve takmičenja u najvišem rangu  i svojom uslugom doprinese kvalitetu rada i nastupima kluba u prvoligaškom društvu.
Jedan od značajnih faktora za uspešno takmičenje širom Srbije je i kvalitetan i siguran prevoz svih selekcija kluba, za šta se i ove sezone pobrinulo preduzeće „BORTRAVEL“.
Ambicije za narednu sezonu su da se seniorska selekcija kluba popne za koju stepenicu više u plasmanu i broju ostvarenih pobeda, kao i što bolji rad sa mlađim igračicama iz Bora, ali i sa šireg regiona kako bi Klub obezbedio što veći broj igračica iz sopstvenih redova za takmičenje u narednim sezonama.

 

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.