Bor po meri Borana: NAROD HOĆE ŠTO PRE NOVU BOLNICU, AKVA PARK MOŽE DA SAČEKA!

Izvor: TimockeVesti.net, 29.Sep.2023, 05:31

Bor po meri Borana: NAROD HOĆE ŠTO PRE NOVU BOLNICU, AKVA PARK MOŽE DA SAČEKA!

Bor, 29. septembar – Juče je u Boru održana konferencija za medije na kojoj su se inicijatori zahteva za raspisivanje referenduma o izgradnji nove bolnice i odlaganju izgradnje Akva parka obratili građanima. Ova konferencija je poslužila kao platforma za iznošenje njihovih stavova i zabrinutosti u vezi sa postupcima vlasti u gradu.
Evidentno je da je SNS vlast sa svojim satelitima ne želi da sluša zahteve i potrebe građana Bora već smatra da je budžet njihova lična >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << svojina i da sa njim mogu da rade šta im je volja a volja im je da na razne mutne načine oštete gradsku kasu sa velikim projektima u kojima je teško pratiti tok novca i na taj način sebi i njima bliskim pribave korist. Već dva meseca na razne načine gradska vlast pokušava da opstruiše ideju za raspisivanje referenduma tako što nije pribavila pravnu i drugu pomoć u definisanju referendumskog pitanja, a što im je po Zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi obaveza, medijski je govorila negativno u vezi akcija koje je deo opozicije pokrenuo kao podršku referendumu i iznosila površne i nedokazane podatke kao i već izlizana obećanja šta će oni da urade povodom izgradnje Nove bolnice a da reč nije rekla o prekidu izgradnje Akva parka 
Deo opozicije kao podršku referendumskom pitanju koje su pokrenule tri naše sugrađanke je organizovao potpisivanje peticije kako bi se videlo u kojoj meri su naši sugrađani zainteresovani za pitanje izradnje Nove bolnice i zaustavaljanje aktivnosti oko Akva parka i da li žele da podrže referendum. Akcija potpisivanja peticije je uspela jer su se Borani u ogromnoj meri zainteresovali za izgradnju Nove bolnice što su svojim potpisom i potvrdili. Za nekoliko dana je skupljeno više hiljada potpisa podrške referendumskom pitanju da Grad Bor učestvuje u izgradnji Nove bolnice a da se odloži izgradnja Akva parka.
U petak 29. septembra održaće se prvo jesenje zasedanje gradske skupštine na kojoj će se kao jedna od tački dnevnog reda naći i referendumsko pitanje. Izražavamo veliku sumnju da će odbornici vlasti podržati referendum i plašimo se da će na sve moguće načine legalne ili ne, pokušati da ospore volju građana Bora. Naznaka da smo u pravu što sumnjamo u dobru volju gradske vlasti je i to što su inicijatore i potpisnice referenduma i narodne inicijative koje po Zakonu o referendumu moraju da prisustvuju sednici na kojoj se odlučuje o referendumu pozvali posle zakonom definisanog roka. Bilo kako da gradska vlast i odbornici koji u suštini predstavnjaju samo SNS „sektu“ i njima bliske ljude budu glasali, mi, deo opozicije grada Bora koji je podržao referendumsko pitanje ćemo da nastavimo da se borimo da se čuje i uvaži glas naroda i ponovo pozivamo sve ljude kojima je Bor na prvom mestu, koji žele da žive u boljem i uređenijem društvu i gde je pravda jednaka za sve, da nam se u ovoj a i u ostalim borbama koje slede pridruže jer ovu nakaradnu vlast možemo srušiti samo zajedno.
Inicijatori zahteva
Borci za Bor
Glasno za omladinu – Bor
Novo lice Srbije – Bor
Pokret slobodnih građana – Bor
Stranka slobode i pravde – Bor
Dveri- Bor
Dosta je bilo – Bor
nekoliko hiljada potpisnika peticije
Članak Bor po meri Borana: NAROD HOĆE ŠTO PRE NOVU BOLNICU, AKVA PARK MOŽE DA SAČEKA! se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Inicijativa Bor po meri Borana ističe važnost referenduma za bolnicu i akva park

Izvor: Bor030.net, 29.Sep.2023

Deo opozicije u Boru koji stoji iza inicijative „Bor po meri Borana“ istako je još jdnom potrebu održavanja referenduma o učešću grada u izgradnji nove bolnice i odlaganju projekta Akva parka. Na konferenciji za medije, Aleksandar Petković, predstavnik dela opozicije u Boru, obratio se javnosti...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.