Bor najhladniji grad u Srbiji. Ne savetuje se vožnja preko Žagubice

Izvor: TimockeVesti.net, 01.Feb.2014, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor najhladniji grad u Srbiji. Ne savetuje se vožnja preko Žagubice

Bor je danas jedan od najhladnijih gradova u Srbiji sa temperaturom od minus 15 stepeni, a zbog udara vetra koji dostižu 12 metara u sekundi, pojavljuju se smetovi na putevima pa se vozačima savetuje da bez preke potrebe ne prolaze putem Bor-Žagubica preko Crnog Vrha.
Na planini Crni Vrh pored Bora noćas je zabeležena najniža temperatura ove godine - minus 23 stepena, a debljina snežnog pokrivača dostigla je 40 centimetara.
Svi putevi u Boru i okolini su prohodni, >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << ali je zbog leda na pojedinim deonicama saobraćaj otežan, posebna prema okolnim selima.
Prema rečima Živote Atanackovića, dežurnog osmatrača na meteorološkoj stanici Crni Vrh, trenutna temperatura na toj planini je minus 20 stepeni.
Na planini Rtanj pored Boljevca, na deonici puta Boljevac-Soko Banja zbog snega na kolovozu zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima i teškim kamionima.
Prevoj Čestobrodica na deonici puta Zaječar - Paraćin je prohodan, ali na kolovozu ima dva do tri centimetra utabanog snega pa se vozacima savetuje dodatan oprez i korišćenje zimske opreme.
BLIC

Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Vršac: Svi putevi prohodni, saobraćaj otežan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2014

Svi magistralni pravci na teritorijama opština Vršac, Bela Crkva, Alibunar i Plandište su prohodni, ali se saobraćaj i dalje otežano odvija, na pojedinim pravcima samo jednom kolovoznom trakom, zbog novih nanosa koje vetar stvara na putevima. Iako nema više zastoja kod Vladimirovca, saobraćaj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.