Bor: Otvorena 45. Međunarodna konferencija o rudarstvu i metalurgiji

Izvor: MC Bor, 17.Okt.2013, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor: Otvorena 45. Međunarodna konferencija o rudarstvu i metalurgiji

Bor, 17. oktobar
Autor: M.C.
U organizaciji Tehničkog fakulteta u Boru u saradnji sa Institutom za rudarstvo i metalurgiju danas je, u hotelu “Jezero“, u Boru, počela trodnevna, tradicionalna 45. Međunarodna konferencija o rudarstvu i metalurgiji uz više stotina učesnika sa svih kontinenata. Biće predstavljeno više od 200 radova i održano10 plenarnih predavanja iz oblasti rudarstva, metalurgije, geologije, ekologije, tehnologije i drugih srodnih disciplina. Svi radovi će biti štampani u stručnom časopisu koji spada među najznačajnije na svetu.
Konferenciju je otvorio Milan Antonijević, dekan Tehničkog fakulteta Bor. Učesnike su pozdravili Saša Vukadinović, predsednik opštine Bor, Ana Kostov, pomoćnik direktora u Institutu za rudarstvu i metalurgiju i Dimča Jenić, direktor razvoja RTB-a Bor.
Konferenciji prisustvuje i Martin Debelak, direktor Privredne komore Slovenije za metale i nemetale. Pored naučnih saznanja, cilj posete je i razmena iskustva i saradnja sa privrednim subjektima u regionu.
Generalni sponzor konferencije je Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja, a platinasti donatori su RTB Bor i Avala resources.

Podeli/Sačuvaj

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.