Albanski hakeri napali sajt Opštine Bor

Izvor: Bor030.net, 08.Jun.2016, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanski hakeri napali sajt Opštine Bor

Albanski hakeri napali su sinoć i onesposobili zvanični sajt opštine Bor postavivši obeležja terorističke grupe “Oslobodilačka vojska Kosova”.

Opštinske službe uspele su od jutros da zvaničnu prezentaciju stave ponovo u funkciju.

Tokom perioda dok je sajt bio pod napadom na na crnoj pozadini bio je postavljen grb OVK, video o Ademu Jašariju jednom od osnivača OVK, kao i poruka na engleskom jeziku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << Na stranici je ostavljen i potpis hakerski grupe “NoFawkX-al”.

“Radnici opštine koji su zaduženi za sajt su odmah reagovali i uklonili sporan sadržaj. Na sajtu su se mogla videti obeležja OVK. Nadležni organiti će utvrditi počinioce, kazala ja ne konferenciji za novinare Aleksanda Stojanović Čulinović, pomoćnica predsednika opštine Bor za informisanje.

Načelnica opštinske uprave Ljubinka Jelić potvrdila je da pokrenuta prijava protiv nepoznatih izvršilaca, kao i da je sajt vraćen sa svim podacima koji su na njemu bili i pre napada.

Rat srpskih i albanskih hakera traje više od decenije i u sličnim situacijama su se već našle brojne državne i opštinske institucije, pa svojevremeno i Forum sajta Bor030.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Bor030.net...






Povezane vesti

SAJT OPŠTINE BOR BIO BLOKIRAN 17 SATI: Krivična prijava protiv hakera (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 08.Jun.2016

Zvaničan sajt Opštine Bor juče popodne su napali hakeri, nakon čega je bio blokiran 17 sati. Po rečima Ljubinke Jelić, načelnice Opštinske uprave, na sajtu je stajao grb UČK...- Preko cele stranice na našem sajtu je stajao grb UČK, oznaka velike Albanije i ispod je bila tekstualna i glasovna...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.