700 učesnika na TnT

Izvor: MC Bor, 08.Nov.2016, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

700 učesnika na TnT

Bor, 07.11.2106.
U subotu, 5. novembra borska OŠ „3. oktobar” je bila domaćin petog i do sada najmasovnijeg festivala nauke Timočki naučni tornado (TNT 2016). Festival su organizovali Tehnički fakultet, Društvo mladih istraživača, OŠ „3. oktobar” i Tehnička škola Bor povodom obeležavanja Svetskog dana nauke za mir i održivi razvoj, a sa ciljem promovisanja i popularisanja nauke.
Čak 33 obrazovne i naučne institucije, firme i organizacije iz Bora, >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << Zaječara, Negotina, Knjaževca i Aleksinca su uzele svoje učešće, sa impozantnim brojem učesnika i učenika i studenata, 530. Izvedeno je 250 ogleda i vrlo zanimljivih demontracija. Posetioci su mogli da uživaju i u brojnim kvizovima, kao i da odgledaju vrlo funkcionalne prezentacije vrsnih stručnjaka, mentora aktivnosti na festivalu. Iako je glavna tema festivala bila Tragom čoveka do reka, brojne naučne zanimljivosti bile su i u hemiji, biologiji, fizici, matematici, ekologiji, geografiji, medicini, informatici i rudarstvu, što je bilo dovoljno atraktivno da privuče radoznale učenike.

Sudeći po reakciji posetilaca, festival je opravdao sva očekivanja kvalitetom i raznovrsnošću programa, a borska OŠ „3. oktobar” još jednom potvrdila epitet dobrog domaćina i odličnog saradnika.

 
Do sada najmasovniji festival nauke, u novom ambijentu OŠ „3. oktobar“. TNT je manifestacija koja definitivno JESTE postala prepoznatljiv brend opštine Bor.
Glavna tema festivala bila je ‘Tragom čoveka do reka“, projekat koji je podržalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, ali su bile zastupljene i druge teme iz hemije, biologije, fizike, matematike, ekologije, geografije, medicine, informatike, rudarstva…

Peti, jubilarni festival nauke u Boru ima mnoge nove elemente: najpre, najviše učesnika, učenika i studenata ali i njihovih nastavnika i stručnjaka iz brojnih organizacija, najviše institucija učesnika do sada i najviše ogleda, eksperimenata i drugih programa. Zatim noseću temu VODA prema projektu „Tragom čoveka do reka“ koji je podržalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, novi prostor i domaćina Osnovnu školu „3. oktobar“, naučni kafee, nove atrakcije: dron, vizuelnu projekciju 3D Bora, demonstracione časove, mračnu sobu i dr. 

 
„Iduće godine očekuje se veću saradnju sa Naučnim klubom iz Knjaževca i Centrom za promociju nauke iz Beograda, kao i nove donatore i sponzore, a učesnika i ogleda biće sigurno još više“ poručili su, vidno zadovoljni, organizatori na rastanku.


Share
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.