Završen koncert Van Goga: Beograđanima hladnoća ne smeta, grejao ih rok zvuk

Izvor: Blic, 30.Dec.2015, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen koncert "Van Goga": Beograđanima hladnoća ne smeta, grejao ih rok zvuk

Na trgu ispred doma Narodne skupštine okupilo se više stotina Beograđana, stranaca ali i gostiju grada iz svih krajeva zemlje, kako bi uživali u zabavnom programu i koncertu grupe "Van Gog" koji je počeo večeras nešto posle 20 sati. Oduševljeni rokeri uživali su u jednočasovnom nastupu omiljenog benda.

Elvis Dal sa suprugom i ćerkicom Liom često putuje po Evropi, trenutno su u Beogradu. Slučajno su našli na ulici kad je koncert počinjao i tu su se zadržali.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />- Planiramo da i sutra dođemo na doček. Žena mi je iz Zzraela i ne priča sprski, ali zato zna poneku reč pesama "Van Goga" - kroz smeh dobacuje Elvis koji sa suprugom nastavlja razgovor dok đuskaju uz ritmove pesme "Ako odeš od mene".

Pesma "Ludo luda" je u momentu razmrdala masu u kojoj su pojedinci počeli da poskakuju u ritmu muzike i oduševljeno pevaju.

U publici ima dosta dece koja su došla sa roditeljima. Aleksandr (12) i Marko (10) su prvi put ovde i uživaju u muzici.

- Uzbuđeni smo i divno nam je - dobaccuju u ritmu muzike dečaci.

Kada je dobro raspoloženi Đule izgovorio prve stihove pesme "Neko te ima noćas" publika je gotovo upala u trans i svi su zajedno sa njim otpevali pesmu bez daha.

Oni koji su krenuli nešto ranije na koncert imali su priliku da zauzmu mesta u prvom redu i da na taj način pojačaju doživljaj nastupa svojih omiljenih muzičara.

Na Trgu republike je, kako javljaju naši reporteri, povećan broj vozila a saobraćaj se odvija usporeno u pravcu ka Terazijama.

Pojedine linije gradskog prevoza tokom ovih dana biće izmenjene od 19 sati do 2 sata ujutro, osim u novogodišnjoj noći kada će biti zatvorene do 5 sati ujutro.

Koncert obezbeđuje policija a iz dežurnih ekipa Hitne pomoći koje su na licu mesta kažu da za sada nije bilo nikakvih incidenata.

Na kraju koncerta Đule se zahvalio svim poznatim ličnostima koji više nisu sa nama, između ostalih i Džimiju Hendriksu.

- Pozivam vas da zatvorimo oči i svi zajedno pomislimo na njih - rekao je Đule i poželeo je svima laku noc otpevavši pesmu "Anđele moj brate".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ŽURKA I U KNEZU Uz zvuke srpske trube u Knez Mihailovoj uživali mladi Austrijanci

Izvor: Blic, 30.Dec.2015

Dok je Beograđane ispred Narodne skupštine zabavljao rok bend "Van Gog", i oni koji su se odlučili za laganu šetnju Knez Mihailovom ulicom večeras su zabavljali trubači a čini se da je uz zvuk srpske trube najviše uživala grupa momaka iz Austrije...- Ovde smo već dva dana i super je. Mi smo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.