Vladina Komisija odobrila Beogradu da raspiše tender za privatne prevoznike

Izvor: Blic, 08.Jul.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladina Komisija odobrila Beogradu da raspiše tender za privatne prevoznike

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je dananas sednici Komisije za javno-privatna partnerstva Vlade Srbije u Ministarstvu privrede, koja je odobrila projekat JPP Grada Beograda u obavljanju gradskog prevoza putnika na teritoriji grada.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je Grad Beograd dobio saglasnost Komisije za novi projekat, koji je, kako je dodao, veoma važan za grad.

– Danas smo dobili saglasnost da pokrenemo tender za izbor partnera u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oblasti javnog prevoza. Ovo je veoma važna vest za građane Beograda, s obzirom na to da je javni prevoz veliki problem. Ugovor koji je potpisan 2005. godine sa privatnim auto-prevoznicima, ove godine ističe. Mi smo rešili da izbor novih auto-prevoznika, koji će raditi zajedno sa gradom narednih deset godina, uradimo kroz postupak JPP. To znači da ćemo na osnovu mišljenja Komisije i na osnovu odluke Skupštine grada, koju očekujemo 16. jula, pokrenuti tender za izbor partnera. Tender očekujemo u prvoj polovini avgusta. Privatnim auto-prevoznicima ćemo dati 46 ili 47 linija od ukupno 150. Uslovi će biti nešto drugačiji u odnosu na prethodni period, želimo da autobusi budu u istoj boji, da imaju klima-uređaje, brojače putnika, bežični internet i video- nadzor. Samo oni koji te uslove ispunjavaju moći će da prevoze građane od 1. januara naredne godine – objasnio je gradonačelnik.

Prezentacija

Gradonačelnik Siniša Mali je rekao da će sutra stručnoj javnosti i građanima Beograda biti prezentovano sve što je poslednjih osam meseci urađeno na unapređenju javnog prevoza, a o čemu je Blic već pisao.

Prema njegovim rečima, JPP je veoma važan jer je to model koji podrazumeva da grad može da nađe partnera koji ima znanje, iskustvo u nekoj oblasti i pomogne u rešavanju nekih problema u Beogradu.

– Na jesen se nadam javno-privatnom partnerstvu u oblasti zamene liftova, izgradnje vrtića, imaćemo i projekte koji se tiču energetske efikasnosti. Ne odustajemo od ovog modela i želimo da budemo lideri, jer na taj način možemo da poboljšamo kvalitet života u Beogradu. Koliko smo ozbiljni u ovom postupku, pokazuje činjenica da smo prvi i jedini napravili Jedinicu za upravljanje projektima i Savet za JPP, gde pažljivo biramo prjekte i inicijative – precizirao je Siniša Mali i zahvalio svima koji su radili na ovom projektu, kao i članovima Komisije Vlade Srbije.

Predsednik Komisije i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović je kazao da će ovim projektom Grad Beograd da unapredi gradski saobraćaj.

– Podržali smo i dali pozitvino mišljenje o predlogu projekta JPP Grada Beograda u obavljanju gradskog prevoza putnika. I ovaj put smo potvrdili da je Grad Beograd prepoznao da je model javno-privatnog partnerstva najbolji model da se kvalitet usluga unapredi a da istovremeno grad i građane košta manje – objasnio je Stevanović.

Sednici je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tender u prvoj polovini avgusta

Izvor: Danas, 09.Jul.2015, 10:00

Komisija za javno-privatna partnerstva Vlade Srbije (JPP) u Ministarstvu privrede odobrila je na jučerašnjoj sednici JPP Grada Beograda u obavljanju gradskog prevoza putnika na teritoriji grada. Time je Grad dobio saglasnost da pokrene tender za izbor partnera u oblasti javnog prevoza, a prema jasnim...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.