Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2019, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Najveći iznos budžeta u istoriji Beograda jer grad napreduje i ima prihode

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je rebalansom predviđeno da budžet grada i gradskih opština iznosi 1,134 milijarde evra, veći je za 4, 61 odsto u odnosu na sadašnji, što je, kako je rekao, najveći iznos u istoriji Beograda i govori o njegovom napredovanju.

"Sva fiskalna merila ukazuju na bolje prihode, to nije moguće negirati", rekao je Vesić, u pauzi sednice gradske skupštine, na čijem dnevnom redu je i rebalans budžeta.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << njegovim rečima, fiskalni deficit grada je 7,9 odsto ukupnih budžetskih rashoda, što je manje od 10 odsto koliko zakon dozvoljava, ali ga zapravo nema jer je pokriven suficitom iz prošle godine.

On je rekao da je veći prihod od poreza na dohodak građana za 3,4 odsto, od čega se najveće povećanje odnosi na porez na zarade, u iznosu od četiri odsto.

Prosečna zarada u Beogradu, rekao je Vesić, iznosi 575 evra, što se odražava na prihode u budžetu, a nezaposlenost je ispod 10 odsto.

On je rekao da će rebalansom najviše dobiti obrazovanje i naglasio da danas u obdaništa ide 74.000 dece. "To je 71 odsto dece, dok je u vreme gradonačelnika (Dragana) Đilasa 46.000 dece išlo u obdaništa", rekao je Vesić, navodeći da Grad izdvaja dva puta više za subvencije nego tada.

Objašnjavajući zašto je povećana stavka za kabinet gradonačelnika i zamenika gradonačelnika, on je rekao da to nije za plate već je neophodno angaživati stručnjake kad se pregovara s velikim kompanijama.

"Nijedna gradska uprava na svetu nema dovoljne kapacitete za to", rekao je Vesić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Grafiti su najveći problem, počinje BORBA protiv njih"

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da su grafiti "najveći problem grada koji sve UŽASAVAJU" i najavio novi metod borbe protiv ispisa na zgradama i objektima. Iz gradske kase za to - 1,5 milion evra. Ulice dobile imena...Počinje rat: Beograd protiv grafita!..Zamenik gradonačelnika...

Nastavak na Mondo...

"Najveći budžet u istoriji Beograda"; Gde idu pare?

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019

Usvojen rebalans budžeta Grada Beograda, najviše novca za obrazovanje, prevoz, kulturu.. Više novca za kabinet gradonačelnika? Vesić: "To nije za plate, nego za praćenje velikih investicija"...Foto: Mondo/Stefan Stojanović..Odbornici Skupštine grada usvojili su danas rebalans budžeta, koji je...

Nastavak na Mondo...

TENDER TEŽAK 19 MILIONA EVRA Novi sistem svetlosne signalizacije na 300 RASKRSNICA

Izvor: Blic, 26.Jul.2019, 10:57

Grad Beograd raspisao je tender za modernizaciju sistema svetlosne signalizacije na oko 300 raskrsnica na uličnoj mreži Beograda, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.