Vesti

1

Vesić: Najveći iznos budžeta u istoriji Beograda jer grad napreduje i ima prihode

Autor: VV

Izvor: Beta

Vesić: Najveći iznos budžeta u istoriji Beograda jer grad napreduje i ima prihode

Izvor: Foto: Beta / Miloš Miškov

"Sva fiskalna merila ukazuju na bolje prihode, to nije moguće negirati", rekao je Vesić, u pauzi sednice gradske skupštine, na čijem dnevnom redu je i rebalans budžeta.

Prema njegovim rečima, fiskalni deficit grada je 7,9 odsto ukupnih budžetskih rashoda, što je manje od 10 odsto koliko zakon dozvoljava, ali ga zapravo nema jer je pokriven suficitom iz prošle godine.

On je rekao da je veći prihod od poreza na dohodak građana za 3,4 odsto, od čega se najveće povećanje odnosi na porez na zarade, u iznosu od četiri odsto.

Prosečna zarada u Beogradu, rekao je Vesić, iznosi 575 evra, što se odražava na prihode u budžetu, a nezaposlenost je ispod 10 odsto.

On je rekao da će rebalansom najviše dobiti obrazovanje i naglasio da danas u obdaništa ide 74.000 dece. "To je 71 odsto dece, dok je u vreme gradonačelnika (Dragana) Đilasa 46.000 dece išlo u obdaništa", rekao je Vesić, navodeći da Grad izdvaja dva puta više za subvencije nego tada.

Objašnjavajući zašto je povećana stavka za kabinet gradonačelnika i zamenika gradonačelnika, on je rekao da to nije za plate već je neophodno angaživati stručnjake kad se pregovara s velikim kompanijama.

"Nijedna gradska uprava na svetu nema dovoljne kapacitete za to", rekao je Vesić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

A, stvarno - šta je sa PRAVIM...

"Vesić: Najveći iznos budžeta u istoriji Beograda jer grad napreduje i ima prihode..." ...- A stvarno - šta je s PRAVIM GRADONAČELNIKOM BEOGRADA? S onim što je izabran za gradonačelnika... kako se ono zvaše? Mislim da je to bio neki prof.dr scienciae medicinae ili tako nekako? Nigde se ne čuje? Niti vidi? Svuda se čuje i vidi samo ovaj jeksik-gradonačelnik (vidi značenje titule "jeksik-X,Y,Z" priči St. Sremca "Jeksik-hadžija", u niškim pričama)...