Budžet Grada Beograda biće 1,134 milijarde €

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet Grada Beograda biće 1,134 milijarde €

Rebalansom je predviđeno da budžet grada i gradskih opština iznosi 1,134 milijarde evra, što je veće za 4, 61 odsto u odnosu na sadašnji.

To je rekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, dodajući da je to najveći iznos u istoriji Beograda i govori o njegovom napredovanju.

"Sva fiskalna merila ukazuju na bolje prihode, to nije moguće negirati", rekao je Vesić, u pauzi sednice gradske skupštine, na čijem dnevnom redu je i rebalans budžeta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prema njegovim rečima, fiskalni deficit grada je 7,9 odsto ukupnih budžetskih rashoda, što je manje od 10 odsto koliko zakon dozvoljava, ali ga zapravo nema jer je pokriven suficitom iz prošle godine.

On je rekao da je veći prihod od poreza na dohodak građana za 3,4 odsto, od čega se najveće povećanje odnosi na porez na zarade, u iznosu od četiri odsto.

Prosečna zarada u Beogradu, rekao je Vesić, iznosi 575 evra, što se odražava na prihode u budžetu, a nezaposlenost je ispod 10 odsto.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vesić: Najveći iznos budžeta u istoriji Beograda jer grad napreduje i ima prihode

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jul.2019

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je rebalansom predviđeno da budžet grada i gradskih opština iznosi 1,134 milijarde evra, veći je za 4, 61 odsto u odnosu na sadašnji, što je, kako je rekao, najveći iznos u istoriji Beograda i govori o njegovom napredovanju..."Sva...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.