VATRENA STIHIJA GUTA SVE PRED SOBOM: Gore dve fabrike kod Pupinovog mosta, 62 vatrogasaca sa 19 vozila pokušava da ugasi požar, stanovnici se evakuišu (VIDEO / FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 01.Avg.2018, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATRENA STIHIJA GUTA SVE PRED SOBOM: Gore dve fabrike kod Pupinovog mosta, 62 vatrogasaca sa 19 vozila pokušava da ugasi požar, stanovnici se evakuišu (VIDEO / FOTO)

U Zemunu kod Pupinovog mosta oko 22 časa izbio je veliki požar. Kako “Novosti” saznaju neposredno pre požara čula se eksplozija U Zemunu kod Pupinovog mosta oko 22 časa izbio je veliki požar. Kako “Novosti” saznaju neposredno pre požara čula se eksplozija. U skladištu nameštaja, gde se skladišti plastika, u Zemunu, u Ulici Cara Dušana 268, večeras oko 22 sata došlo je do požara, saopštio je MUP.Na licu mesta trenutno se nalazi 39 vatrogasaca-spasilaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sa 10 vozila koji su angažovani na intervenciji gašenja požaraKako saznajemo gori jedna privatna kuća i dve fabrike "Gaj inžinjerint" i "Tupleks". Vatra se proširila i na prodajni salon "Numanović"Sa tog mesta kulja gust crni dim, a veliki broj građana se okupio i posmatra požar. Hitana pomoć i vatrogasne jedinice izašle su na teren. Kako saznajemo jedan vatrogasac je prevezen u urgentni centar, a više se nagutalo dima.Stanovnici okolnih kuća se evakuišu.POŽAR U ZEMUNU: STIGAO I STEFANOVIĆ Sve mere se preduzimaju kako bi se ugasio požar, koji je u utorak uveče izbio kod Pupinovog mosta u Zemunu, ali situacija je teška, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović dodajući da su četiri vatrogasca lakše povređena u požaru. "Preduzimaju se sve mere koje su potrebne da bi se vatra ugasila, ali nažalost je veoma teška situacija jer je veliki požar i teško se prilazi. Vatrogasci ulaze u svakom trenutku u sve zgrade i rizikuju svoje živote da bismo to rešili", rekao je Stefanović, obraćajući se novinarima na mestu požara.Ministar je rekao da se situacija "prati iz sekunde u sekundu" i da će biti naložena evakuacija, na prvi znak bilo kakve opasnosti. Stefanović je precizirao da 62 vatrogasca i 19 vatrogasnih vozila pokušavaju da ugase požar. pic.twitter.com/qdS92Dim9e— Katarina (@uvidjajutoku) 31. jul 2018.#pozar #zemun pic.twitter.com/EhhIFbgymS— Dejan Kovacic (@DejanKovacic79) July 31, 2018Prema njegovim rečima, vatra se u prvim momentima pojavila u jednom od objekata, koji je skladište ili fabrika nameštaja, te je "očigledno da je odatle krenuo da se širi požar". Ministar je rekao da će o uzrocima požara moći da se govori narednih dana, kada se obavi kompletan uviđaj. "Napori svih ljudi iz spasilačko-vatrogasnih jedinica i policije su usmereni na lokalizaciju požara i zaštitu okolnih magacina i stambenih objekata. Važno nam je da pokušamo da u narednim satima stavimo vatru pod potpunu kontrolu i da sa dovoljnim brojem vatrogasaca i dovoljnom količinom vode uspemo da ugasimo na kraju ovaj požar", rekao je Stefanović. On je dodao da su se na lice mesta uputile i druge jedinice vatrogasno spasilačkih brigada, kao i brod koji prevozi potrebne količine vode, a koji će prići sa druge strane. Uskoro opširnije...

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

VATRENA STIHIJA GUTA SVE PRED SOBOM: Gore dve fabrike kod Pupinovog mosta, 62 vatrogasaca sa 20 vozila pokušava da ugasi požar, stanovnici evakuisani (VIDEO / FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 01.Avg.2018

U Zemunu kod Pupinovog mosta oko 22 časa izbio je veliki požar. Kako “Novosti” saznaju neposredno pre požara čula se eksplozija VELIKI požar izbio je sinoć oko 22 sata u skladištu fabrike plastike "Tupleks" u Ulici Cara Dušana 268 u beogradskom naselju Zemun nedaleko...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.