VATRENA STIHIJA GUTALA SVE PRED SOBOM: Gorele dve fabrike kod Pupinovog mosta, 62 vatrogasaca sa 20 vozila pokušavalo da ugasi požar, stanovnici evakuisani (VIDEO / FOTO)

Novosti Online / M. Stanojković

31. 07. 2018. u 22:55

U Zemunu kod Pupinovog mosta oko 22 časa izbio je veliki požar. Kako “Novosti” saznaju neposredno pre požara čula se eksplozija

ВАТРЕНА СТИХИЈА ГУТАЛА СВЕ ПРЕД СОБОМ: Гореле две фабрике код Пупиновог моста, 62 ватрогасаца са 20 возила покушавало да угаси пожар, становници евакуисани (ВИДЕО / ФОТО)

Foto I. Marinković

VELIKI požar izbio je u utorak oko 22 sata u skladištu fabrike plastike "Tupleks" u Ulici Cara Dušana 268 u beogradskom naselju Zemun nedaleko od Pupinovog mosta.

Vatra se neverovatnom brzinom proširila i na okolne objekte, fabriku "Gaj inženjering" i prodajni salon nameštaja "Numanović", kao i privatne kuće.

U gašenju požara lakše su povređena četiri vatrogasca, a ubrzo je stigao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Zajedno sa vatrogascima pristigle su i ekipe Hitne pomoći.

Do utorka uveče nije bilo informacija da li je neko od sugrađana, osim vatrogasaca povređen.

Prema nezvaničnim informacijama, požaru je prethodila snažna eksplozija, a nešto manje mogle su se čuti kako je vatra buktala i širila na objekte površine od oko 1.000 kvadrata.

Uprkos brzoj intervenciji i angažovanosti 62 vatrogasaca spasilaca i 20 vozila, kojima su se u toku večeri priključivale još raspoložive ekipe (13 vatrogasaca i 10 vozila), požar je zahvatio nekoliko okolnih kuća.

Panika je zavladala među sugrađanima, koji su morali da napuste svoje domove.

- Za sekund se sve proširilo, nepristupačno je za gašenje i proširilo se neverovatnom brzinom na kuće - kaže jedan od očevidaca.

Prema rečima ministra Steafnovića, vatra se u prvim momentima pojavila u jednom objektu, skladištu, pa je očigledno da je odatle krenuo da se širi požar.

Foto A. Šoškić


- Preduzimaju se sve mere koje su potrebne kako bi se vatra ugasila, ali nažalost, situacija je veoma teška jer je požar veliki i teško se prilazi - rekao je ministar Stefanović po dolasku na mesto požara. - Vatrogasci ulaze u svakom trenutku u sve zgrade i rizikuju svoje živote.

Foto I. Marinković



Gusti crni dim kuljao je i nadvio se nad Zemunom, a veliki broj sugrađana, među kojima meštana i radnika salona, okupilo se ispred i sa zaprepašćenjem posmatralo kako vatra guta sve pred sobom.

- Izašla sam iz radnje oko pola 10, ništa u tom momentu se nije dešavalo - kaže jedan od zaposlenih. - Samo pola sata kasnije, ceo objekat je po vatrom.







— Dejan Kovacic (@DejanKovacic79) July 31, 2018
Vatrogasci su razbili prozore salona "Numanović" kako bi ušli unutra i pokušali da spreče da vatra prodre još dalje.

Kako je rekao Ministar Stefanović, o uzrocima požara moći će da se preciznije govori narednih dana, kada se obavi kompletan uviđaj.

Foto I. Marinković


POVREĐENI VATROGASCI

Na lice mesta uputile su se i druge jedinice vatrogasno spasilačkih brigada, kao i brod koji prevozi potrebne količine vode, a koji će prići sa druge strane.

Kako saznajemo jedan vatrogasac je prevezen u Urgentni centar, a više se nagutalo dima.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Saša Radojčić, Beograd

01.08.2018. 02:06

Nema problema, osigurano je sve, predpostavljam, još od početka ovog meseca.