Umetnost i lopate u napuštenom zdanju Inex filma

Izvor: Blic, 14.Sep.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Umetnost i lopate" u napuštenom zdanju "Inex filma"

Samoorganizovani kolektiv „Ekspedicija Inex film“ od 17 do 24. septembra organizuje festival pod nazivom „Umetnost i lopate“ u prostorijama napuštenog kinematografskog preduzeća „Inex film“ u Višnjičkoj 76.

Program festivala počinje dvodnevnom akcijom čišćenja i uređivanja prostora, površine više od 1.400 metara kvadratnih. Akcije čišćenja od marta se organizuju pred svaki događaj u ovom prostoru i do sada je većina prostorija „oslobođena" za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rad i kreativnu produkciju. Nova akcija čišćenja napuštenog zdanja "Inex filma" počinje 17. septembra

Edukativni deo festivala čine radionice grafita, izrade skupltura od recikliranih materijala i instalacije od selotejpa, kao i tribine o grafitima. Posetioci će u subotu, 24. septembra, od 14 do 20 sati moći da "odigraju stare hitove" i vrate se u period prvih kompjuterskih igrica. Poslednjeg festivalskog dana od 16 sati nastupiće i domaći bendovi "Repetitor”, "Stuttgart online” i "Kriške”.

Festival će predstaviti i izložbu fotografija napuštenih prostora „Goli otok", seriju oslikanih grafita - murala „Domaći Džem od Grafita" nastalih na istoimenim radionicama u okviru festivala „Belgrade Rolling", kao i video instalaciju „Treshold".

Ulaz na sve programe festivala „Umetnost i lopate" je besplatan.

Više informacija potražiti na: www.ekspedicijainexfilm.blogspot.com

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.