UZBUNA Đaci se otrovali na ekskurziji u Krupnju?

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UZBUNA Đaci se otrovali na ekskurziji u Krupnju?

Više od 20 učenika OŠ “20. oktobar” sa Novog Beograda, koji su u petak otišli na rekreativnu nastavu u Krupanj, oborile su bakterije ili stomačni virus.

Kako saznajemo, deca koja su sa školom otišla na isto putovanje nekoliko dana ranije i vratila se u petak, boluju i dalje!

- Njih su već u nedelju zadesili dijareja i povraćanje. Iz odeljenja moje ćerke njih devetnaestoro ima ove simptome, za druge ne znam, a kažu nam da je u pitanju stomačni virus – >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kaže zabrinuta majka jednog deteta koje je i dalje na Krupnju.

Da bi utvrdio o čemu se radi, direkor ove škole Jovan Ćuković, zajedno sa predstavnikom agencije koja je organizovala putovanje, uputio se ka hotelu “Grand” gde su deca i dalje smeštena i gde bi trebalo da ostanu do petka.

- Pozvana je inspekcija iz Šapca koja će za dva dana utvrditi u čemu je problem. Na Krupnju su trenutno učenici tri odeljenja drugog i jednog trećeg razreda – kaže Ćuković.

Pre ove grupe, učenici drugog i četvrtog razreda su u Krupnju boravili od 13. do 20. maja. Dok su neki bolovali tamo, druge su temperatura i ostali simptomi zadesili kod kuće.

- Učenici četvrtog razreda razboleli su se na putu, dok je drugake, među njima i moju ćerku, virus zahvatio po povratku. U pitanju je više od polovine dece koja su išla. Slične stvari dešavale su se i ranije, sa starijom decom, tako da ćemo razmisliti da li ćemo ih i sledeći put slati – kaže otac devojčice koja se vratila u petak, a i dalje je bolesna.

KRIVAC VODA ILI HRANA?

I dok neki roditelji misle da je u pitanju voda sa česme, drugi tvrde da je hrana. Nažalost, na naše uporne pozive niko iz hotela “Grand” nije odgovarao.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Đaci škole sa NBGD se otrovali se na ekskurziji?

Izvor: B92, 25.Maj.2016

Beograd -- Više od 20 učenika OŠ “20. oktobar” sa Novog Beograda, koji su u petak otišli na rekreativnu nastavu u Krupanj, oborile su bakterije ili stomačni virus...Kako se navodi, deca bi na Krupnju trebalo da ostanu do petka. Osim toga, “Blic” piše i da iste simptome imaju i deca koja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.