Tači traži referendum za sporazum sa Beogradom

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači traži referendum za sporazum sa Beogradom

Kosovski predsednik Hašim Tači, u pismu javnosti, rekao je da će građani Kosova o "mirovnom sporazumu sa Srbijom" odlučivati na referendumu.

"Naši građani moraju da odluče putem referenduma. Moraju da biraju da li su za mirovni sporazum sa Srbijom, koji Kosovu daju EU, NATO i UN, ili žele da žive u neprijateljstvu sa susednim zemljama i izolovanim državama", poručio je kosovski predsednik Hašim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Tači, prenosi Kossev.

U pismu javnosti preko svoje Fejsbuk stranice, Tači je izneo snažne kritike na račun kosovske opozicije i dela civilnog društva, koje vidi kao "nekoliko usamljenih glasova civilnog društva" i one "koji nemaju pojma kako su se sloboda i nezavisnost stekli". Optužuje ih za "beskrupuloznu propagadu", navodi da su oni "jedini koji donose štetu Kosovu" jer "ne žele mirovni sporazum sa Srbijom" i ulazak Kosova u NATO i EU.

Što se "mirovnog sporazuma sa Srbijom" tiče, Tači kaže: "Ovaj eventualni sporazum, koji je veoma težak da se postigne, ima za glavni cilj priznavanje Kosova od strane Srbije i naše članstvo u EU, NATO i UN".

U pitanju je Tačijeva avantura, oglasio se poslanik Alternative Iljir Deda. Navodeći taksativno ono što vidi kao štetu Tačijevih aktivnosti, poručio je: "Kosovo treba da bude jače bez obzira po koju cenu će poraziti uništavače države. Tačijeva crvena linija na prvom mestu treba da bude Skupština 4. septembra, a potom masovni civilni protesti".

I dok Tači traži referendum, forum žena LDK danas je zatražio parlamentarne izbore.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Tači predlaže referendum za sporazum sa Beogradom

Izvor: Beta, 29.Avg.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je danas da bi gradjani Kosova trebalo da se izjasne na referendumu da li su za mirovni sporazum sa Srbijom, koji bi omogućio Kosovu učlanjenje u Evropsku uniju, NATO i Ujedinjene nacije ili žele da se živi u neprijateljstvu sa susednim državama i u izolaciji."Ja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.