ŠTRAJK GLAĐU U CENTRU BEOGRADA: Migranti protestuju jer su ZAROBLJENI u Srbiji (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Jul.2016, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTRAJK GLAĐU U CENTRU BEOGRADA: Migranti protestuju jer su ZAROBLJENI u Srbiji (FOTO) (VIDEO)

Nešto više od dvesta migranata jutros je započelo štrajk glađu u parku kod autobuske stanice u Beogradu. Razlog ovog mirnog protesta je nemogućnost prelaska granice u zemlje Evropske unije.

Foto: Telegraf

- Ovde, u Beograd, svakodnevno stigne oko 100 migranata, ali ih isto toliko i ode. Ovde više nema Sirijaca, uglavnom su Avganistanci i Pakistanci - rekli su iz Centra za zaštitu i pomoć tražiocima >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << azila i dodali:

Foto: Telegraf

- Problem je što sada zbog gradnje hoće da ih isteraju iz ovog parka i zbog toga dižu pobunu. Ranije je uspevalo njih 10 do 15 da predje granicu i to su najčešće bile žene sa decom. Stvari su se pogoršale i sada većina ili ostane na granici ili se vraća ovamo.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

"Otvorite granicu" i "Hvala, Srbijo" samo su neki od transparenata koje migranti nose.

Za sada se u parku sve odvija mirno, bez agresivnog i nasilničkog ponašanja migranata.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠTRAJK GLAĐU Više od 400 migranata štrajkuje glađu kod Autobuske stanice u Beogradu

Izvor: Blic, 22.Jul.2016

Oko 400 migranata započelo je jutros u 10 sati štrajk glađu u parku kod Autobuske stanice u Beogradu...Kako saznajemo, štrajk je započet jer je Mađarska zatvorila granicu za prelazi migranata...Uskoro opširnije..

Nastavak na Blic...

NAJSLAĐI MIGRANT U SRBIJI: Tužna priča o malom PLAVOKOSOM ANĐELU slomiće vam srce (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Jul.2016

Ekipa Telegrafa je na protestu migranata kod autobuske stanice u Beogradu, na kojoj više od 200 njih štrajkuje glađu zbog nemogućnosti da pređe granicu u zemlje Evropske unije. Na protestu je i porodica trogodišnje plavokose devojčice iz Jermenije, koja je juče stigla u Srbiju...- Za sada...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.