Puštene u rad nove pristupne saobraćajnice na Prokopu, otvaranju prisustvovao Siniša Mali (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jun.2017, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puštene u rad nove pristupne saobraćajnice na Prokopu, otvaranju prisustvovao Siniša Mali (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je otvranju saobraćajnice sa infrastrukturom i mostovskom konstrukcijom za pristup Železničkoj stanici „Beograd – Centar”, poznatijoj kao Prokop.

Događaju su prisustvovali predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, član Gradskog veća Dragomir Petronijević, predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, v. d. sekretara za >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << saobraćaj Dušan Rafailović, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović, kao i direktor JKP „Beograd-put” Ivan Tejić.

Mali je istakao da je danas realizovana jedna velika investicija čija je vrednost 429 miliona dinara, a radovi su obavljeni u roku. Na ovaj način, naveo je Mali, potpuno stavljamo u funkciju stanicu koja je otvorena početkom prošle godine.

Foto: Beoinfo

– Stanica Prokop je neophodna kako bismo izmestili glavnu železničku stanicu iz Savskog amfiteatra i u isto vreme otvorili prostor za drugu fazu razvoja projekta „Beograd na vodi”. Prezadovoljan sam urađenim poslom, pogotovo estetskim rešenjem, a sada nam predstoji da izaberemo jednog od zainteresovanih investitora kako bismo doveli do kraja izgradnju stanične zgrade i uz komercijalne sadržaje stavili tačku na ovaj važan projekat – rekao je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo

On je dodao da do kraja godine očekuje početak izgradnje nove autobuske stanice u Bloku 42.

– Predviđeno je da radovi traju 18 meseci, a realizacija omogućava izmeštanje glavne autobuske stanice. Na taj način ne samo da će gužve u centru grada biti manje, već ćemo dobiti dva reprezentativna infrastrukturna objekta – novu železničku i autobusku stanicu – istakao je Mali.

Prema njegovim rečima, u svim gradskim opštinama se radi, to su kilometri kanalizacije i vodovoda, postavlja se novi asfalt, radi se na Slaviji, u Bulevaru oslobođenja, u Mije Kovačevića, a započeta je i rekonstrukcija Brankovog mosta.

Foto: Beoinfo

– Apelujem na građane da imaju malo strpljenja, jer je ideja da tokom letnjih meseci, kada su manje saobraćajne gužve, uredimo što veći broj ulica. U planu za sledeću godinu je rekonstrukcija ulica Kneza Miloša, Kraljice Marije i Cara Dušana. U ponedeljak nas očekuje otvaranje pristupnih saobraćajnica ka Mostu na Adi, gde je izgrađeno dva kilometra puta, koji su poslednja faza izgradnje mosta i u potpunosti ga stavljaju u funkciju – zaključio je Mali.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.