Izvor: Blic, 06.Nov.2016, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest na Čukarici: Zbog paljenja guma obratiće se i premijeru

Oko 300 stanara ulica Obalskih radnika i Radničke na Čukarici, ponovo su, nakon dve nedelje, večeras izašli pred svoje stanove, protestujući zbog paljenja sekundarnih sirovina u obližnjem nehigijenskom naselju, složni da svoj problem prenesu na više državne institucije.

Protest koji je počeo u 18 sati ispred crkve Svete Petke na Čukaričkoj padini, okupio je do sada najveći broj stanara, nezadovoljnih dosadašnjim angažovanjem lokalnih vlasti u sprečavanju paljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sekundarnih sirovina u obližnjem nehigijenskom naselju.

- Crni dim koji se širi našim naseljem je kancerogen, a ljudi koji pale gume su teroristi jer truju našu decu i stare građane - saopšteno je na skupu.

ČUKARICA OPET NA NOGAMA "Udišemo vazduh kao da smo pored cementare"

Nezadovoljni građani Čukaričke padine odlučili su na skupu da će se zbog ovog problema obratiti višim državnim organima.

- Odlučili smo da naš problem iznesemo pred visoke državne institucije: gradski parlament, republički parlament a obratićemo se i premijeru i pozivam sve da nam se pridruže ispred skupštine gde ćemo održati sledeći protest - poručili su organizatori skupa i nakon gromoglasnog odobravanja, krenuli u protestnu šetnju okolnim ulicama.

Skup su obezbeđivale jake policijske snage dok su građani noseći transparente i duvajući u pištaljke prošetali okolnim ulicama pozivajući sve komšije da im se pridruže na terasama svojih stanova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.