Prekinuti spekulisanja povodom prodaje PKB-a

Izvor: Studio B, 21.Nov.2012, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinuti spekulisanja povodom prodaje PKB-a

Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi apelovao je na vlast da ne dopusti da spekulisanje prodajom Poljoprivredne korporacije Beograd rezultira "još jednom problematičnom prodajom preostalih nacionalnih resursa".

Iz perspektive sindikata, jedino moguća i potencijalno dobrodošla je adekvatna manjinska dokapitalizacija radi dalje modernizacije proizvodnje, kako bi se zaštitila prava radnika i nacionalni interesi Srbije.

U saopštenju sindikata navodi se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << PKB, nakon promene vlasničke strukture i prelaska u okrilje Grada Beograda, danas predstavlja pojedinačno najvažniji faktor u snabdevanju tržišta mlekom i svežim mesom.

Sindikati ističu da PKB izmiruje apsolutno sve obaveze prema državi od 1. marta ove godine, da je kompanija u 2012-oj investirala 15 miliona evra u proizvodnju, da predstavlja najveću farmu muznih krava u celoj Evropi, da će prvi put nakon 20 godina, poslovnu godinu završiti s profitom i da se, kako ističu, za 2000 zaposlenih redovno isplaćuju prosečne neto zarade od 46.000 dinara.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Ne prodavati PKB

Izvor: Danas, 22.Nov.2012, 01:17

Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi apelovao je na vlast da ne dopusti da spekulisanje prodajom Poljoprivredne korporacije Beograd rezultira „još jednom problematičnom prodajom preostalih nacionalnih resursa“.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.