Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi apelovao je na vlast da ne dopusti da spekulisanje prodajom Poljoprivredne korporacije Beograd rezultira „još jednom problematičnom prodajom preostalih nacionalnih resursa“.


Iz perspektive sindikata, jedino moguća i potencijalno dobrodošla je adekvatna manjinska dokapitalizacija radi dalje modernizacije proizvodnje, kako bi se zaštitila prava radnika i nacionalni interesi Srbije.

U saopštenju sindikata navodi se da PKB, nakon promene vlasničke strukture i prelaska u okrilje grada Beograda, danas predstavlja pojedinačno najvažniji faktor u snabdevanju tržišta mlekom i svežim mesom.

Sindikati ističu da PKB izmiruje apsolutno sve obaveze prema državi od 1. marta, da je kompanija ove godine investirala 15 miliona evra u proizvodnju, da predstavlja najveću farmu muznih krava u celoj Evropi, da će prvi put nakon 20 godina, poslovnu godinu završiti s profitom i da se, kako ističu, za 2000 zaposlenih redovno isplaćuju prosečne neto zarade od 46.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari