Počela ugradnja klima-uređaja u vozila GSP-a

Izvor: Studio B, 10.Jun.2011, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela ugradnja klima-uređaja u vozila GSP-a

Ugradnja klima-uređaja u vozila GSP-a u punom je jeku. Kako u ovom preduzeću najavljuju, čine sve kako bi vožnja gradskim prevozom bila što udobnija. Takođe, obnavlja se i kompletan vozni park

Prema rečima Milete Radojevića, generalnog direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd", u toku je postupak klimatizacije 173 autobusa, a kompletno finansiranje celog posla snosi grad.

-Očekujemo da će klimatizacija ovih autobusa biti završena u toku juna >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i jula. Treba istaći da od 83 nabavljena trolejbusa, klime u svim vozilima funkcionišu bez problema. Novi tramvaji koji stižu do kraja godine naručeni su sa klimama. Sva nova vozila koja stižu, koja su već ugovorena i koja će se ubuduće ugovarati biće klimatizovana. Raspisan je i tender za nabavku 25 zglobnih autobusa, a jedan od tenderskih uslova je obavezan klima-uređaj. Takođe, raspisana je i nabavka za deset solo autobusa, takođe sa klimama. Od 700 autobusa koji se svaki dan nalaze na ulicama grada, 100 je klimatizovano i uređaji se redovno servisiraju. Sa ugradnjom još 173 klime stanje će biti znatno popravljeno. Uređaji se neće ugrađivati u vozila koja su dotrajala i koja će se menjati za par godina. Isto tako, od deset vozila za prevoz dece sa invaliditetom i smetnjama u razvoju u šest su ugrađene klime, kaže Mileta Radojević.

Beograd ulaže značajna sredstva u obnovu voznog parka Gradskog saobraćajnog preduzeća. Grad će kupiti 250 novih autobusa, a privatni prevoznici, koji su takođe u gradskom prevozu, nabavili su više od 100 novih vozila.

Do kraja godine u Beograd će stići devet od 30 najmodernih tramvaja španske firme „Kaf". U 2008. godini gradu Beogradu je isporučeno 100 autobusa, od čega je 55 zglobnih i 45 solo, koje je grad Beograd kupio od „Ikarbusa". Od septembra 2010. godine u saobraćaj je pušteno 83 nova solo trolejbusa, koje je grad Beograd kupio od beloruskog proizvođača marke „belkommunmaš". Novi trolejbusi su niskopodni, klimatizovani, sa 26 mesta za sedenje i ukupnim kapacitetom za 101 putnika. Takođe, u novim trolejbusima obezbeđena su mesta za lica sa posebnim potrebama, kojima će biti znatno olakšano kretanje. Ova savremena vozila su sa vučom na naizmeničnu struju što omogućava 30 odsto uštede, kao i sa autonomnom vučom, pa će i do 500 metara puta moći da pređu sa spuštenim trolama, što je jako važno za beogradske uslove eksploatacije. Pored toga, ovi trolejbusi imaju duplo duži vek trajanja i jeftinije održavanje.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POČELA UGRADNJA KLIMA UREĐAJA U VOZILA GSP-A

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011

BEOGRAD- Ugradnja klima-uređaja u vozila GSP-a u punom je jeku. Kako u ovom preduzeću najavljuju, čine sve kako bi vožnja gradskim prevozom bila što udobnija. Takođe, obnavlja se i kompletan vozni park...Prema rečima Milete Radojevića, generalnog direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd",...

Nastavak na Kurir...

DO KRAJA JULA BIĆE KLIMATIZOVANO JOŠ 173 AUTOBUSA

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011

BEOGRAD - Beograđane tokom predstojećih letnjih dana očekuje udobnija vožnja u autobusima Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd", pošto će, prema najavama iz tog preduzeća, do kraja jula, 173 autobusa dobiti klima uređaje...U toku je postupak klimatizacije 173 autobusa, koji će biti završen...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.