GSP ugrađuje klime u 173 autobusa

Izvor: Blic, 10.Jun.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GSP ugrađuje klime u 173 autobusa

Ugradnja klima-uređaja u vozila GSP "Beograd" počela je i to u 173 autobusa, kaže generalni direktor ovog preduzeća Mileta Radojević. On je naveo da se očekuje da će klimatizacija ovih autobusa biti završena u toku juna i jula.

- Treba istaći da od 83 nabavljena trolejbusa, klime u svim vozilima funkcionišu bez problema. Novi tramvaji koji stižu do kraja godine naručeni su sa klimama. Sva nova vozila koja stižu, koja su već ugovorena i koja će se ubuduće ugovarati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biće klimatizovana. Raspisan je i tender za nabavku 25 zglobnih autobusa, a jedan od tenderskih uslova je obavezan klima-uređaj. Takođe, raspisana je i nabavka za deset solo autobusa, takođe sa klimama - navodi on.

Nova vozila

Grad će kupiti 250 novih autobusa, a privatni prevoznici, koji su takođe u gradskom prevozu, nabavili su više od 100 novih vozila.

Radojević je istakao da ugradnju klima i obnovu finansira Grad Beograd, kako bi građanima vožnja bila što prijatnija.

- Od 700 autobusa koji se svaki dan nalaze na ulicama grada, 100 je klimatizovano i uređaji se redovno servisiraju. Sa ugradnjom još 173 klime stanje će biti znatno popravljeno. Uređaji se neće ugrađivati u vozila koja su dotrajala i koja će se menjati za par godina. Isto tako, od deset vozila za prevoz dece sa invaliditetom i smetnjama u razvoju u šest su ugrađene klime - kaže Mileta Radojević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.