Počela sednica grada Beograda: Gradski odbornici o kreditnom rejtingu Beograda, imenovanjima u gradskim ustanovama

Izvor: Blic, 15.Sep.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sednica grada Beograda: Gradski odbornici o kreditnom rejtingu Beograda, imenovanjima u gradskim ustanovama

Odbornici Skupštine Beograda počeli su danas sednicu na kojoj će raspravljati o potrebi dobijanja kreditnog rejtinga za grad u iznosu od tri miliona dinara, ali bez novog zaduživanja.

Odbornici treba da rasprave potrebu da Beograd dobije kreditni rejting, što je, kako piše u obrazloženju odluke, neophodno za izlazak glavnog grada na finansijsko tržište u svojstvu emitenta municipalnih obveznica, kao i za buduće investicione projekte.

Odbornici su na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sednice usvojili nekoliko kadrovskih odluka, među kojima je i imenovanje Slobodana Miškovića za direktora privrednog društva "Slobodna zona Beograd 2015", koje je Skupština grada formirala jula ove godine, s ciljem da se podstakne privredna aktivnost na lokacijama gde se formira slobodna zona, kao i investiranje domaćeg i stranog kapitala i organizovanje proizvodnje na domaćem tržištu i u izvozu.

Verifikovan je i prestanak mandata odborniku Maji Mandrapa Gašić iz odborničke grpe SNS.

U okviru skraćenog postupka odbornici Skupštine Beograda imenovali su danas  magistra Dragana Marića za direktora Dečjeg kulturnog centra Beograda, na period od četiri godine. U sledećih šest meseci vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Obrenovac biće doktor Bojan Pešić, a u Domu zdravlja Novi Beograd u istom periodu vršilac dužnosti biće doktorka Božica Novaković. U barajevskom domu zdravlja narednih šest meseci funkciju v.d. direktora obvaljaće doktor Aleksandar Stojanović.

Na sednici su usvojena i rešenja o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadrzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnovač Grad Beograd, kao i o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada.

Dužnost predsednika Odbora Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma u naredne četiri godine obavljaće Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika, a za članove Odbora imenovani su rediteljka Maša Nešković, producent Nataša Damnjanović, Rastko Ćirić, redovni profesor Fakulteta primenjenih umetnosti, i reditelj Miloš Avramović, dok je za umetničkog direktora festivala imenovan diplomirani montažer Nenad Popović.

U Skupštini Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije za predstavnike grada imenovani su Irena Vujović, koja će obavljati dužnost predsednika, i Aleksandar Milošević, koji će obaljati dužnost zamenika predsednika, dok će u Skupštini Regionalne razvojne agencije Beograd predsednik biti Nebojša Čović.

Usvojeno je i Rešenje o obrazovanju Odbora za podizanje skulpture "Beogradski čitač", čiji je predsednik Slaviša Damjanović, odbornik u Skupštini grada.

Odbornici treba da rasprave potrebu da Beograd dobije kreditni rejting, što je, kako piše u obrazloženju odluke, neophodno za izlazak glavnog grada na finansijsko tržište u svojstvu emitenta municipalnih obveznica, kao i za buduće investicione projekte.

Na sednici će se raspravljati i o planu detaljne regulacije tunelske veze Savske i Dunavske padine, gradskih opština Stari grad i Savski venac, Kosančićevog venca, kao i o određivanju naziva ulica u opštinama Čukarica, Voždovac, Barajevo, Palilula i Zemun.

- Planom regulacije predviđeno je da se postojeći saobraćaj rastereti, kao i da se novim projektima, a posebno projektom Beograd na vodi može očekivati povećanje atraktivnosti priobalnog područja reka Save i Dunava - navedeno je u odluci o izradi tog plana.

Na sednici biti reči i o preduzeću "Beogradvode", odnosno o pokretanju inicijative da se to preduzeće vrati u nadležnost "Srbijavoda" kao i o proglašenju zaštite spomenika prirode "Bajfordova šuma".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

O kreditnom rejtingu Beograda

Izvor: Danas, 15.Sep.2015

Sednica Skupštine grada zakazana je za danas, a odbornici će raspravljati o potrebi da Beograd dobije kreditni rejting, najavio je predsednik beogradskog parlamenta Nikola Nikodijević...On je naveo da postoji potreba da se angažuje renomirana kuća koja će izraditi kreditni rejting grada na osnovu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.