POČINJE SADNJA PLATANA

Izvor: Kurir, 18.Okt.2010, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČINJE SADNJA PLATANA

Radnici se usavršavali mesec dana koristeći iskustva velikih evropskih gradova. Iskopane rupe i izvađen šljunak iz jama

Zeleneće se Bulevar kralja Aleksandra!

Sutra zvanično počinje sadnja platana od Cvetkove pijace ka Vukovom spomeniku, a najlepši beogradski bulevar dobiće drvored od 483 platana, odnosno 60 stabala više nego što ih je imao pre rekonstrukcije.

Ekipe JKP „Zelenilo Beograd" juče su otpočele pripreme za sadnju. Iskopane su rupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i izvađen šljunak iz sadnih jama.

- Više od 50 radnika krenulo je sa iskopom od Batutove ulice ka Vukovom spomeniku. Proces sadnje je komplikovan i relativno spor jer se odvija u tri faze - kopanje, sadnja i zaštita. U iskopanim sadnim jamama izliven je betonski prsten od 60 centimetara, koji služi da zaštiti drvo od negativnih uticaja - rekao je Dražen Tica, direktor Sektora javnih zelenih površina „Zelenila", i dodao da su se za tu akciju radnici usavršavali mesec dana koristeći iskustva velikih evropskih gradova.

Zbog radova na Bulevaru će svakog dana biti zatvorena jedna kolovozna traka u dužini od 200 metara.

(S. B.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stiglo 30 platana iz Belgije

Izvor: B92, 18.Okt.2010

Beograd -- 30 stabala platana stiglo iz Belgije. Sadnja počinje sutra u Bulevaru kralja Aleksandra, kaže direktor Sektora javnih zelenih površina "Zelenila" Dražen Tica...Prenos stabala iz belgijskog rasadnika "Arbor" odvijaće se paralelno sa iskopavanjem rupa i pripremom ulice za sadnju...Po dva...

Nastavak na B92...

Stigli platani iz Belgije

Izvor: Blic, 19.Okt.2010, 01:10

Tri šlepera sa ukupno 30 sadnica platana stigla su juče ujutru u prestonicu. Njihova sadnja počela je jutros u sedam sati i potrajaće narednih mesec dana. U proseku će se saditi od 15 do 20 platana dnevno...Sadnja platana počinje na levoj strani Bulevara kralja Aleksandra, kod broja 227, kod raskrsnice...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.