Počinje sadnja platana u Bulevaru kralja Aleksandra

Izvor: Studio B, 18.Okt.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje sadnja platana u Bulevaru kralja Aleksandra

Prvi platani već su stigli u Beograd, a sadnja počinje sutra, 19. oktobra, u 7 časova ujutru, saopštavaju iz JKP „Zelenilo - Beograd". Prema utvrđenoj proceduri, sadnja će na levoj strani ulice početi kod broja 227 - kod raskrsnice sa Batutovom.

Radovi će biti nastavljeni ka ulici Miloša Zečevića, a obavljaće se na traci dugoj 200 metara. U „Zelenilu" navode i da će do kraja sadnje platana svakog dana u Bulevaru kralja Aleksandra biti zatvorena jedna kolovozna >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << traka (do trotoara) u dužini od po 200 metara, duž koje će raditi ekipe ovog preduzeća.

Optimalna brzina sadnje je od 15 do 20 sadnica dnevno, a to takođe znači da će u Beograd stizati po dva kamiona sa po devet sadnica svakog dana. Radnici „Zelenila" radiće u dve smene od trenutka kada stignu prvi platani. „Zelenilo" će na terenu, umesto dosadašnjih 50, imati 30 ljudi više jer se iskop sadnih jama neće raditi bagerom već lopatama i ručno. Na taj način, u ovom gradskom preduzeću žele da izbegnu eventualne probleme sa vodovodnim instalacijama koje su smeštene u neposrednoj blizini sadnih jama. U tom preduzeću ističu da promena načina izvođenja neće uticati na dinamiku radova.

U Bulevaru kralja Aleksandra biće zasađene „školovane sadnice" platana starosti oko 18 godina, koje su presađivane pet do šest puta, visine oko osam metara.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.