Stigli platani iz Belgije

Izvor: Blic, 19.Okt.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigli platani iz Belgije

Tri šlepera sa ukupno 30 sadnica platana stigla su juče ujutru u prestonicu. Njihova sadnja počela je jutros u sedam sati i potrajaće narednih mesec dana. U proseku će se saditi od 15 do 20 platana dnevno.

Sadnja platana počinje na levoj strani Bulevara kralja Aleksandra, kod broja 227, kod raskrsnice sa Batutovom ulicom. Kako sadnja bude odmicala, ekipe JKP „Zelenilo Beograd" će se spuštati ka Đermu, odnosno ka Vukovom spomeniku. Zbog ovog posla svakodnevno će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zatvorena po jedna traka Bulevara, u dužini od po 200 metara.

Nove sadnice platana trenutno se nalaze na staroj tramvajskoj okretnici u Bulevaru kralja Aleksandra, gde će se „skladištiti" svi platani koji budu stizali. Planirano je da svakodnevno u Beograd stigne po dva šlepera sa ukupno 18 platana, koji će se sa okretnice do mesta za sadnju prevoziti manjim kamionima.

U „Zelenilu" su više puta istakli da će se po danu saditi 15 do 20 sadnica. Ekipe ovog preduzeća radiće u dve smene, a na terenu će se svakodnevno nalaziti 80 ljudi.

U Bulevaru kralja Aleksandra biće zasađene „školovane sadnice" platana, u proseku stare oko 18 godina. One su visine oko osam metara i teške prosečno 1,5 tonu.

U narednih mesec dana biće posađeno 415 novih sadnica. Po završetku ovog posla najduža ulica u prestonici imaće drvored u kome će biti ukupno 483 stabla (60 više od prethodnog).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.