Održan Božićni ručak za socijalno ugrožene

Izvor: Glas javnosti, Beta, 08.Jan.2011, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan Božićni ručak za socijalno ugrožene

BEOGRAD - Za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije opština Zemun i Novi Beograd u Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi Grad Beograd je organizovao Božićni ručak i svim prisutnim mališanima podelio paketiće.

Ručku je prisustvovalo oko 200 dece iz ugroženih kategorija kojima su Božićni ručak, pored gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Vladana Đukića servirali i ambasadori Brazila i Kanade Dante Koeljo de Lima i Džon Morison, kao i ambasadorka SAD Meri >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Vorlik.

- Već je ušlo u tradiciju da za ovu kategoriju organizujemo Božićni ručak, a koliko to znači ovoj deci možemo samo da pretpostavimo, jer ne možemo sa sigurnošću reći da ovakav ručak imaju u svojim domovima, istakao je Đukić.

Ambasador Brazila Dante Koeljo de Lima rekao je da ga ovo čini posebno srećnim, pre svega zato što dolazi iz zemlje u kojoj je borba protiv gladi prioritet i istakao da mu je zadovoljstvo, jer dobrotvornu misiju ne obavlja samo u svojoj zemlji.

- Drago mi je što sam ovde i što vidim sva ova srećna lica, ovo je predivna inicijativa i divna prilika da svi uživaju u Božiću, istakla je ambasadorka SAD Meri Vorlik i svima poželela srećan Božić.

Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić najavio je da će Skupština grada sigurno obezbediti potrebna sredstva i da gladnih u Beogradu neće biti.

- Beograd će sa posebnom pažnjom nastaviti da brine o deci iz socijalno ugroženih porodica i stvoriće približne uslove da imaju isti start kao i sva druga deca u Beogradu, kazao je Đukić.

On je istakao da će Beograd i ove godine nastaviti da mališane iz socijalno ugroženih porodica šalje na odmor, kao i da će obezbediti sredstva za udžbenike i pomoć za svu decu kako bi mogla da uče, rastu, razvijaju se i postanu korisni članovi društva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.