Izvor: B92, 07.Jan.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božićni ugođaj i za siromašnu decu

Beograd -- Grad Beograd je za decu iz socijalno ugroženih porodica organizovao Božićni ručak, prisutnim mališanima podeljeni i paketići.

Ručku u Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi je prisustvovalo oko 200 dece iz ugroženih kategorija.

Božićni ručak, pored gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Vladana Đukića, servirali i ambasadori Brazila Dante Koeljo i SAD Meri Vorlik, a ambasador Kanade Džon Morison podsetio je da je za svečani ručak, petu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godinu za redom, zadužen kuvar iz njegove ambasade.

Đukić je rekao da se već treći put akciji diplomatskog kora da organizuje božićni ručak za socijalno ugrožene građane, pridružuje i gradska uprava. On je obećao da će ove godine grad obezbediti sredstva koja će osigurati da u Beogradu ne bude gladnih.

"Čini me veoma srećnim da vidim ovu decu koja uživaju u prazničnom ručku, tim pre što je borba protiv gladi jedan od prioriteta u mojoj zemlji. Drago mi je da tu misiju sprovodim i ovde, a ne samo u Brazilu", rekao je Koeljo de Lima.

"Drago mi je što učestvujem u ovoj akciji. Imam hranu na stolu svaki dan i ljudi se dobro staraju o meni. Ovo je prilika, da bar jednom godišnje, nešto i vratim, da se priredim radost i da se omogući dobar obrok i drugim ljudima", rekao je Morison.

Vorlikova je rekla da joj je veoma drago što može da učestvuje u ovoj akciji.

"Ovo je divna prilika da omogućite ugroženim ljudima da uživaju u Božiću i praznicima", rekla je ona, i na srpskom jeziku svima poželela srećan Božić i Novu godinu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ODRŽAN BOŽIĆNI RUČAK ZA SOCIJALNO UGROŽENE

Izvor: Kurir, 07.Jan.2011

BEOGRAD - Za decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije opština Zemun i Novi Beograd u Gerontološkom centru na Bežanijskoj kosi Grad Beograd je organizovao Božićni ručak i svim prisutnim mališanima podelio paketiće...Ručku je prisustvovalo oko 200 dece iz ugroženih kategorija kojima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.