Od ponedeljka 300 rešenja dnevno u Obrenovcu

Izvor: Studio B, 09.Avg.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od ponedeljka 300 rešenja dnevno u Obrenovcu

Beogradski menadžer Goran Vesić najavio je u Obrenovcu da će gradska uprava Beograda u tu opštinu od ponedeljka poslati još 10 pravnika i 15 tehničkih lica kako bi se ubrzalo dobijanje rešenja za obnovu poplavljenih kuća.

Gradski menadžer Goran Vesić posetio je danas 21 pravnika koje je grad Beograd poslao u Obrenovac, i najavio da će biti poslato još 10 pravnika kako bi se od ponedeljka izdavalo 300 rešenja dnevno. On je za Beoinfo istakao da je pre dva dana izdat >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << najveći broj rešenja - 146, za 150 građana kojima su oštećeni domovi u majskim poplavama, a da je do sada ukupno izdato 760 rešenja.

- Maksimalno ćemo ubrzati ovaj proces. Od ponedeljka poslaćemo još 10 pravnika i još 15 tehničkih lica, tako da će u Obrenovcu na izdavanju rešenja raditi više od 60 ljudi, kako bi do kraja avgusta rešenja bila podeljena svim građanima - najavio je gradski menadžer.

On je pozvao donatore da pomognu poklanjanjem deset kompjutera i štampača, koliko je još potrebno ovoj opštini kako bi se završio posao, u suprotonom grad bi morao da sprovede proceduru javnih nabavki, a to bi potrajalo.

Vesić je, takođe zahvalio svima koji rade i subotom i nedeljom, istakavši da će se pronaći način da oni budu nagrađeni. Podsetio je da je grad Beograd transferisao 80 miliona dinara za očuvanje komunalnog sistema u Obrenovcu, navodeći da ta preduzeća u maju i junu nisu naplaćivala svoje usluge.

On je istakao da je Sekretarijat za dečju i socijalnu zaštitu obezbedio donatore za obnovu vrtića, a radi se na tome da se pronađu donatori za rekonstrukciju škola, kako bi se život u Obrenovcu što pre normalizovao.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković zahvalio je Gradskoj upravi Beograda na pomoći, istakavši da će zbog toga moći da se izdaje duplo veći broj rešenja nego ranije. Čučković je istakao da će se svi ljudi u Obrenovcu koji su bili ugroženi popavama do zime vratiti u svoje domove.

 

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.