Ne smemo dozvoliti   da vlast ponovo ne bude formirana

Izvor: Blic, 01.Dec.2009, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne smemo dozvoliti da vlast ponovo ne bude formirana

Koalicija oko SPS će razgovarati sa svim strankama koje posle decembarskih izbora pređu cenzus, kako bi Voždovac konačno dobio opštinsko rukovodstvo. Nesmemo dozvoliti da vlast ne bude formirana, i nadam se da će ona početi da funkcioniše do Nove godine, kaže Savo Škundrić, kandidat koalicije SPS-PUPS-JS za predsednika Opštine Voždovac.

Koje stranke su vaši potencijalni partneri u vlasti?

Razgovaraćemo sa svima koji pređu cenzus. To se najpre odnosi na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << DS, sa kojom smo i ovde bili u vlasti, i sa kojom sarađujemo i u Gradu i na Republici. Ako bude bilo potrebe razgovaraćemo i sa svima ostalima, jer ne smemo da dozvolimo da građani trpe našu stranačku neslogu.

Na šta ćete se fokusirati ako ostanete u vlasti?

Nastojaćemo da u naredne dve godine, koliko će i trajati novoizabrana vlast, sve ulice dobiju asfalt, da sva domaćinstva dobiju struju i vodu, da ni jedna škola ne bude bez fiskulturne sale... Jedna od stvari na kojoj ćemo insistirati je da se naselje Braća Jerković, koje je najstarije na Voždovcu, toplifikuje. Zajedno sa njegovim žiteljima tražićemo od Skupštine grada da cena priključka ne bude veća od 1.000 dinara po kvadratu, a založićemo se i za to da gasovod prođe kroz naselje Kumodraž.

Kako rešiti nagomilane zahteve za legalizaciju?

Treba je sprovesti brzo, efikasno i pravedno i legalizovati sve ono što ima rasčišćene imovinsko-pavne odnose. Rešenje više ne zavisi samo od Opštine, jer će na nivou Grada biti formiran poseban sekretarijat za legalizaciju. To će biti već ovog meseca, a na proleće će se znati šta će biti legalizovano, a šta srušeno. Procena je da je od oko 20.000 objekata, za rušenje oko 10 odsto.

Dosta se govori o potencijalima Avale. Šta mislite o tome?

Ni Grad Beograd ni Opština nisu ništa, ili nisu dovoljno uradile da ona postane turistički centar. Zahvaljujući novoizgrađenom tornju mislim da ćemo svi morati da se potrudimo da ona postane atraktivna turistička lokacija. Čak postoji i ideja da se napravi žičara koja bi Beograđane za 15 minutra prevozila na skijanje.

To podrazumeva velika ulaganja?

Avala bi bila zahvalna za to. Ona ima šansu, ali to zavisi od svih nivoa vlasti, od opštinske do republičke, jer se moraju naći investitori koji će u nju ulagati.

Na koji način biste ih privukli?

Treba im dati olakšice kada je u pitanju građevinsko zemljište, pojednostaviti procedure...To znači da se na dozvole ne čeka mesecima i da, ako već imamo ozbiljnog investitora, one mogu da se izdaju za nedelju dana.

To znači da će opštinska uprava morati da bude ažurnija?

Ako budemo u vlasti, trudićemo se da administracija bude efikasnija, da građani ne lutaju od šaltera do šaltera, nego da svoje poslove završavaju što brže. Ne želimo da ih neko "voza” po šest meseci za banalne stvari koje mogu da se završe za 15 minuta. Procedure će morati da se pojednostave.

Izgraditi nove škole

U koaliciji oko SPS kažu da će insistirati na tome da se pored svih voždovačkih škola postave ležeći policajci, obeleže pešački prelazi, uvede video nadzor i ograde sva školska igrališta.

- Na inicijativu građana, koju smo podržali, započeta je izgradnja škole u Pinosavi, i ona će u funkciji biti od naredne školske godine. Naša inicijativa je i da se azbestna zgrada, u kojoj se nalazi deo škole „Vojvoda Stepa”, potpuno sruši i izgradi novi školski objekat - objašnjava Škundrić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.