NA GODIŠNJICU OLUJE: Mikser ima plan kako Beograđani da pomognu azilantima

Izvor: Blic, 04.Avg.2015, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA GODIŠNJICU "OLUJE": "Mikser" ima plan kako Beograđani da pomognu azilantima

Kulturna organizacija "Mikser" pozvala je sve Savamalce i Beograđane da 5. avgusta, na dan kada je pre tačno dve decenije iz Hrvatske proterano više od 200.000 ljudi, u bašti Mikser Hausa popiju kafu sa izbeglicama.

- Okupićemo se u bašti Mikser House-a u Karađorđevoj 46 u 20 sati kada ćemo, uz klasičnu muziku, besplatne kafe, čajeve i sendviče, razgovarati sa izbeglicama koji su svoj privremeni dom našli u Savamali i domaćoj javnosti predstaviti plan konkretne akcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za pomoć ljudima u nevolji koju Mikser organizuje narednih dana. Dan sećanja na egzodus našeg naroda koji je proživeo istovetnu sudbinu koju danas proživljavaju građani Sirije, Iraka, Avganistana, Somalije i Eritreje, predstavlja simbolički trenutak kada javno apelujemo na našu zajednicu da ne okrećemo glavu od problema. Svaka, pa i najmanja pomoć ljudima koji su izgubili sve, više je nego dobrodošla - saopštili su iz Miksera.

Mikser će od 6. avgusta, otvoriti kapije svoje letnje scene u Mostarskoj 5 za prikupljanje neophodne pomoći – osnovnih higijenskih i prehrambenih proizvoda.

Takođe, izbeglicama će na korišćenje dati sanitarni čovr sa desetak kabina.

Donacije koje su trenutno najpotrebnije su sredstva za ličnu higijenu, vlažne maramice, sapun, šampon u kesicama ili manjim pakovanjima, pelene, ulošci, kao i garderoba shodna vremenskim prilikama, ćebad, vreće za spavanje, voda, sveže voće i nekvarljiva hrana.

Detaljnije informacije mogu se pronaći na Fejsbuk stranici Mikser hausa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.