Mali: Posao komunalnog policijaca nije lak, ali mora da se obavlja po zakonu

Izvor: Blic, 11.Feb.2015, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Posao komunalnog policijaca nije lak, ali mora da se obavlja po zakonu

Komunalna policija radi u korist svih građana i od nje se očekuje da bude profesionalna i da obavlja posao u skladu sa zakonom i normama ponašanja koje srpska prestonica zaslužuje, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali.

- U proteklih nekoliko sedmica desio se veći broj incidenata sa pripadnicima komunalne policije, bilo da su krivi građani ili pripadnici komunalne policije - rekao je gradonačelnik novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" gde je obišao dežurne komunalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policajce.

Ističući da komunalna policija nema jednostavan posao, Mali je naveo da ta služba radi u korist svih građana i da joj zato treba pomoći i podržati je.

Gradonačelnik je ukazao da na kraju godine svaki komunalni policajac dobija ocenu i ukoliko ta ocena nije dobra, bude ražalovan u niži rang.

- Njihov posao nije lak, ali od njih očekujemo da budu profesionalni, da obavljaju posao prevashodno u skladu sa zakonom, ali i u skladu sa normama ponašanja koje ovaj grad zaslužuje - zaključio je Mali.

Gradonačelnik je govoreći o divljim taksistima na aerodromu kazao da je njihov broj u poslednja dva meseca smanjen sa oko 100 na desetak i najavio dalje mere kako bi taj problem u potpunosti bio rešen.

On je na aerodromu razgovarao sa dežurnim komunalnim policajcima, i kazao da je uveren da u sledećih nekoliko meseci divljih taksista na aerodromu uopšte neće biti.

- Divljih taksista u sledećih nekoliko nedelja ili meseci sigurno više neće biti i ovo će biti mnogo sigurnije mesto za goste Beograda i Beograđane koji dolaze u grad  rekao je Mali.

On je najavio da će izmenama Zakona o komunalnoj policiji komunalni policajci moći da privedu kod sudije za prekršaje lice koje uhvate u nelegalnoj vožnji.

- Izmene Zakona o komunalnoj policiji doprineće njenoj većoj efikasnosti. Želimo veći broj komunalnih policajaca na ulicama i na aerodromu - rekao je Mali i dodao da se na aerodromu uvek nalazi više od 10 komunalnih policajaca.

Gradonačelnik je dodao da je u odnosu na njegovu poslednju posetu aerodromu pre dva meseca mnogo urađeno u borbi protiv divljih taksista.

Mali im je poručio "da aerodrom nije njihov, već da pripada svim građanima Beograda i Srbije i njihovim gostima", pa stoga nadležni neće dozvoliti da njihova prva ili poslednja impresija o Beogradu "bude loša i vezana za prevare divljih taksista".

Prema njegovim rečima, neki od divljih taksista imaju i po više od 50 prekršajnih prijava, pa će se raditi na tome da te prijave budu procesuirane na pravi način, a oni koji naprave prekršaj kaženjeni.

Na pitanje da li bi izmenama navedenog zakona komunalna policija mogla da oduzima vozila divljim taksistima, Mali je rekao da se to radi u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i nadležnim inspekcijama.

Gradonačelnik je obećao da se, iako je dosta urađeno u borbi protiv divljih taksista na aerodromu, neće na tome stati što je i pokazano u prethodna dva meseca.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.