HUMANITARNA AUKCIJA SLIKA Više od 2.000.000 dinara za pozorište Boško Buha

Izvor: Blic, 13.Feb.2015, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HUMANITARNA AUKCIJA SLIKA Više od 2.000.000 dinara za pozorište "Boško Buha"

Više od dva miliona dinara prikupljeno je na humanitarnoj aukciji za Dečje pozorište “Boško Buha” večeras u Domu vojske Srbije. Aukcija “Svim srcem” okupila je brojne glumce i ljubitelje umetnosti koji su se nadmetali za 50 umetničkih dela vrhunskih slikara, a najveće interesovanje i najveću cenu postigao je „Pejzaž“ Mihajla Bate Protića, prodat za 1.450 evra.

- Ovo je bilo posebno veče za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sve nas. Svi smo različiti, ali nas ujedinjuje ljubav prema lepom. Više od 65 godina pozorište „Boško Buha“ obrazuje našu decu, uči ih istoriji plemenitosti i čini da svakoga dana budu bolji. Više od 5.000.000 dece prošlo je kroz ovo pozorište, a prve generacije sada svoje unuke dovode da gledaju predstave - kaže glumica Tanja Bošković.

Direktor pozorišta „Boško Buha“, glumac Milorad Mandić Manda, osvrnuo se na istorijat pozorišta.

- Pozorište je osnovano 1950. i od tog dana u njemu nijedna stolica nije promenjena. Sada smo na dobrom putu da pozorište obnovimo i malo sredimo da i naša deca uživaju u njemu - rekao je u dahu Manda.

Aukciju su otvorili glumci Viktor Savić i Katarina Marković. Prvo umetničko delo kojom je aukcija započela bila je „Tisa“, ulje na platnu Zdravka Mandića, prodato za 480 evra.

Veliko nadmetanje usledilo je kada je došao red na sliku velikog formata pod nazivom „Pejzaž“ Mihajla Bate Protića. Ova slika bila je i najskuplje prodat na aukciji - dostigla je cenu od 1.450 evra.

Umetničko delo „Konji“ Janoša Mesaroša prodata je za 800 evra, a slika Nikole Graovca „Životni stil“ dostigla je cenu od 1.000 evra.

Najmanju cenu dostigli su "Svatovi" Zorana Turkana - 60 evra, ali za 17 dela nije bilo zainteresovanih.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prikupljeno 15.000 evra za pozorište Boško Buha

Izvor: Kurir, 13.Feb.2015

Prodata 33 dela domaćih autora sa ciljem obnove najstarijeg dečjeg pozorišta..Sa ciljem obnove najstarijeg dečjeg pozorišta „Boško Buha“, Hemofarm fondacija prvi put je otvorila za javnost svoju umetničku zbirku, sakupljanu tokom 55 godina poslovanja, i u Domu vojske na aukciji ponudila 50...

Nastavak na Kurir...

Prikupljeno više od dva miliona dinara za obnovu pozorišta „Boško Buha“

Izvor: Beta OMS, 13.Feb.2015

Odličan odziv na aukciji slika Hemofarm fondacije Beograd, 12. februar 2015. – Na humanitarnoj aukciji Hemofarm fondacije prodato je 33 od 50 slika i sakupljeno više od 15 hiljada evra za obnovu najstarijeg dečjeg pozorišta „Boško Buha“. Hemofarm fondacija je u okviru kampanje „Svim srcem“...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.