Beograđani poslušali lekare, Hitna pomoć danas bez intervencija zbog toplotnih udara

Izvor: Blic, 02.Jul.2016, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani poslušali lekare, Hitna pomoć danas bez intervencija zbog toplotnih udara

Jedna baka je danas šetajući Kalemegdanom nosila kišobran, beli, kako bi se zaštitila od sunca. Ulični prodavac na Bulevaru kralja Aleksandra napravio je šešir od papira, da zaštiti glavu, dok su šetači na keju u Zemunu "hvatali" hladovinu.

Ovo su samo neki od načina koje su Beograđani danas koristili kako bi se zaštitili od jakih sunčevih zraka i toplotnih udara.

Danas je u Beogradu bilo 33 stepena. Vreo letnji dan mnogi naši sugrađani su iskoristili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da uživaju na gradskim kupalištima, u parkovima ili na keju.

Lekari su prethodnih dana apelovali sugrađanima da unose dovoljno tečnosti, da zaštite kožu i glavu, kao i da jedu laganu hranu kako bi izbegli zdravstvene tegove zbog visokih temperatura.

Beograđani su ozbiljno shvatili ove savete, te danas Hitna pomoć nije zabeležila nijedan slučaj na ulici izazvan toplotom.

Zbog visoke temperature u toku najtoplijeg dela dana ulice su uglavnom bile prazne, dok je Ada Ciganlija bila puna kupača.

Na Zemunskom keju uglavnom su šetali stariji sugrađani, dok su se mlađi Beograđani sunčali na Lidu i kupali u reci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.