Ako zalivate bašte iz gradskog vodovoda dok traju vreline, kazna je 10.000 dinara

Izvor: Blic, 22.Jul.2015, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako zalivate bašte iz gradskog vodovoda dok traju vreline, kazna je 10.000 dinara

Komunalni inspektori Beograda napisali su prekršajnu prijavu jednoj osobi iz podavalskog naselja zbog toga što je vodom iz gradskog vodovoda polivala cveće i dvorište, saopšteno je danas iz gradske uprave.

U saopštenju se navodi da su u utorak uveče komunalni inspektori Sektora za dežurni inspekcijski nadzor i hitne intervencije kontrolisali neracionalnu potrošnju vode, u skladu sa odredbama Odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, u podavalskim naseljima Beli Potok, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pinosava i Zuce.

- U toku kontrole zatečeno je jedno lice kako vodom iz gradskog vodovoda poliva cveće i dvorište i njemu je napisan prekršajni nalog, dok su još tri lica zatečena da polivaju bašte, ali vodom iz bunara. Komunalni inspektori su u oko 50 slučajeva, tamo gde su uočene bašte, travnjaci, velika količina cveća i bazeni, upozorili građane na odredbe Odluke o prečišćavanju i distribuciji vode i obavestili ih da će se kontrola nastaviti tokom trajanja crvenog meteoalarma. U svim ovim slučajevima uočeno je da bašte, cveće i dvorišta nisu polivani (suva zemlja i trava, cveće gotovo uvenulo), a takođe je utvrđeno da većina meštana ima bunare - navela je gradska sekretarka za inspekcijske poslove Zagorka Panić.

U narednim danima inspekcija će obavljati kontrolu neracionalne potrošnje vode i u drugim gradskim opštinama.

Iz gradske inspekcije podsećaju da kazne za nepridržavanje odredaba za fizička lica iznose 10.000 dinara, za preduzetnike 20.000, a za pravna lica 50.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijava zbog polivanja bašte vodom

Izvor: Akter, 22.Jul.2015

Komunalni inspektori Beograda napisali su prekršajnu prijavu jednoj osobi iz podavalskog naselja zbog toga što je vodom iz gradskog vodovoda polivala cveće i dvorište, saopšteno je danas iz gradske uprave..U saopštenju se navodi da su u utorak uveče komunalni inspektori Sektora za dežurni inspekcijski...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.