Gradonačelnik Beograda protiv povećanja cene vode

Izvor: Studio B, 22.Jul.2015, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Beograda protiv povećanja cene vode

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je apsolutno protiv povećanja cene vode, ali da će razmotriti inicijativu „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” da se uvede blok-tarifa i da se na taj način reši nestašica, naročito u podavalskim naseljima.

– Razmotriću inicijativu da se uvede blok-tarifa i povećanje cena za one koji premašuju određenu potrošnju vode, ali sam apsolutno protiv povećanja cena i bilo kakvog udara na budžet građana Beograda – naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je gradonačelnik.

On je apelovao na solidarnost, na to da građani ne troše vodu na ono za šta im nije neophodna i da manje troše kako bi svi imali vodu.

– Završili smo izgradnju fabrike vode „Makiš 2”, imamo i „Makiš 1”, dakle ima dovoljno vode za normalno funkcionisanje grada. Nema dovoljno vode kada su ekstremne temperature, nije da je nema dovoljno za piće, već za bazene, zalivanje bašta i ostalog – zaključio je Siniša Mali.

 

Inspekcija kontroliše neracionalnu potrošnju vode

Tokom jučerašnjeg dana, od 20 do 24 časa komunalni inspektori Sektora za dežurni inspekcijski nadzor i hitne intervencije kontrolisali su neracionalnu potrošnju vode, u skladu sa odredbama Odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, u podavalskim naseljima Beli Potok, Pinosava i Zuce.

U kontroli su, pored pet komunalnih inspektora, učestvovale i dve patrole komunalne policije, jedna patrola redovne policije MUP (iz Belog Potoka), kao i predstavnici JKP „BVK".

- U toku kontrole zatečeno je jedno lice kako vodom iz gradskog vodovoda poliva cveće i dvorište i njemu je napisan prekršajni nalog, dok su još tri lica zatečena da polivaju bašte, ali vodom iz bunara. Komunalni inspektori su u oko 50 slučajeva, tamo gde su uočene bašte, travnjaci, velika količina cveća i bazeni, upozorili građane na odredbe Odluke o prečišćavanju i distribuciji vode i obavestili ih da će se kontrola nastaviti tokom trajanja crvenog meteoalarma. U svim ovim slučajevima uočeno je da bašte, cveće i dvorišta nisu polivani (suva zemlja i trava, cveće gotovo uvenulo), a takođe je utvrđeno da većina meštana ima bunare - istakla je Zagorka Panić, gradska sekretarka za inspekcijske poslove.

U narednim danima inspekcija će izvršiti kontrolu neracionalne potrošnje vode i u drugim gradskim opštinama. Iz gradske inspekcije podsećaju da kazne za nepridržavanje odredaba za fizička lica iznose 10.000 dinara, za preduzetnike 20.000, a za pravna lica 50.000 dinara.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Kontrola neracionalane potrošnje vode podavalskih naselja

Izvor: Press, 22.Jul.2015

Komunalni inspektori Sektora za dežurni inspekcijski nadzor i hitne intervencije kontrolisali su neracionalnu potrošnju vode u podavalskim naseljima Beli Potok, Pinosava i Zuce, a osobi zatečenoj da vodom iz gradskog vodovoda poliva cveće i dvorište napisan je prekršajni nalog, saopšteno...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.