Vulin: Vojska se uključuje u borbu za natalitet

Izvor: Radio 021, 21.Mar.2018, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Vojska se uključuje u borbu za natalitet

Bela kuga je jedan od najvećih problema u Srbiji i vojska će se uključiti u aktivnu borbu za povećanje nataliteta, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Kao što je predsednik Srbije i vrhovni komandant vojske rekao - vlada bela kuga i ne rađa nas se dovoljno, što je jedan od najvećih problema u Srbiji. U skladu sa naređenjima (predsednika Vučića) i Vojska Srbije se uključuje u aktivnu borbu za povećanje nataliteta. I Vojska Srbije, kroz svoje mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će učiniti sve da se više rađamo, da stimulišemo rađanje, da pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu", rekao je Vulin.

Kako navodi, vojska je odredila solidarnu pomoć u visini jedne prosečne zarade za svako novorođeno dete pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i uvela da Fond vojnih osiguranika plaća četiri pokušaja veštačke oplodnje i pomeri gornju granicu starosti žene sa 42 na 44 godine. Prema njegovim rečima, kako bi se očuvalo zdravlje pripadnica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije postojaće obavezni preventivni pregledi u cilju sprečavanja raka dojke i grlića materice.

Ministarstvo će, kako je dodao, nastaviti da ulaže u vojno zdravstvo, jer je ono ulaganje ne samo u kvalitet života pripadnika Vojske Srbije već je i ulaganje u kvalitet života svih građana Srbije.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u subotu da je demografska slika Srbije poražavajuća i da se mora smanjiti negativan prirodni priraštaj.

Autor: B92
Pogledaj vesti o: Bela kuga

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.