U borbu za veći natalitet uključuje se i Vojska Srbije

Izvor: juGmedia, 21.Mar.2018, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U borbu za veći natalitet uključuje se i Vojska Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da se Vojska Srbije uključuje u aktivnu borbu za povećanje nataliteta, u skladu sa naređenjima predsednika Srbije i vrhovnog komandanta VS Aleksandra Vučića.

„Kao što je Aleksandar Vučić rekao bela kuga jeste najveći ili jedan od najvećih problema u našoj zemlji. Vojska Srbije će kroz svoje mogućnosti učiniti sve da se više rađamo, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << da stimulišemo rađanje i pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu, da ih dobije“, izjavio je Vulin nakon obilaska nove operacione sale u niškoj Vojnoj bolnici.

Vulin ističe da je Vojska Srbije odredila solidarnu pomoć u visini jedne prosečne zarade za svako novorođeno dete pripadnika Ministarstva odbrane.

„Takođe je uvedeno da Fond vojnih osiguranika koji je do sada plaćao tri pokušaja vantelesne oplodnje, plaća i četvrti pokušaj i pomeri gornju granicu starosti žene sa 42 na 44 godine“, kazao je Vulin i dodao da će pravo na vantelesnu oplodnju o trošku Fonda vojnih osiguranika imati i porodice koje već imaju decu.

Prema njegovim rečima, kako bi se očuvalo zdravlje pripadnica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uvešće se obavezni preventivni pregledi u cilju sprečavanja raka dojke i grlića materice.

Ministarstvo odbrane nastaviće da ulaže u vojno zdravstvo, jer je to ulaganje, kako je kazao minister, ne samo u kvalitet života pripadnika Vojske Srbije, već ulaganje u kvalitet života svih građana Srbije.

Upravnik Vojne bolnice u Nišu pukovnik Jovica Stanojković rekao je ovom prilikom da je novootvorena operaciona sala namenjena mikroinvazivnoj hirurgiji iz oblasti hirurgije zglobova.

Stanojković napominje da su povrede zglobova najćešće povrede pripadnika Vojske Srbije na terenu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin otvorio novu operacionu salu u Vojnoj bolnici Niš

Izvor: Beta Video, 21.Mar.2018

NIŠ - Ministar odbrane Aleksandar Vulin otvorio je danas novu operacionu salu u Vojnoj bolnici Niš. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Vulin: Vojska se uključuje u borbu za povećanje nataliteta

Izvor: RTS, 21.Mar.2018

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da će se Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uključiti u borbu za povećanje nataliteta u Srbiji. . Aleksandar Vulin je prilikom posete Vojnoj bolnici Niš rekao da je bela kuga...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.