Veliki broj obolelih od koronavirusa paralisao rad Doma zdravlja u Bačkoj Palanci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2022, 12:40

Veliki broj obolelih od koronavirusa paralisao rad Doma zdravlja u Bačkoj Palanci

Epidemijska situacija u opštini Bačka Palanka je vanredna, izuzetno veliki broj obolelih od koronavirusa paralisao je rad Doma zdravlja. Obolevaju i zdravstveni radnici, pa se hronični nedostatak medicinskog osoblja odražava i na kvalitet pruženih usluga, izjavila je za RTV epidemiološkinja dr Mirjana Valan.

"Među obolelima, sve više imamo pacijente starije od 60 godina, oko 40 odsto od ukupnog broja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obolelih. Kod njih, klinička slika može biti teža, zbog drugih oboljenja koja imaju, pa je i broj hospitalizovanih u porastu", dodala je ona.

"Dnevno uradimo oko tri stotine pregleda, a tokom ove nedelje, svakog dana registrujemo oko 130 osoba pozitivnih na koronavirus, što je blagi pad broja obolelih u odnosu na prethodni period", istakla je dr Valan.

"Od početka godine do danas, u našoj opštini je registrovano 2.800 pozitivnih na koronavirus, dok smo tokom cele prošle godine imali 5.900. Vakcinacija se i dalje sprovodi u ambulanti "Stari grad", uglavnom su to druge i treće doze vakcine, dok je broj novovakcinisanih zanemarljiv", zaključila je dr Mirjana Valan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.