Unapređenje položaja Romkinja i Roma u Bačkoj Palanci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 16:14

Unapređenje položaja Romkinja i Roma u Bačkoj Palanci

U okviru projekta "EU podrška unapređenju uslova života Roma", opština Bačka Palanka nastavlja sa aktivnostima koje se odnose na unapređenje položaja Romkinja i Roma u lokalnoj zajednici.

"Mobilni tim je, radeći direktno sa romskom zajednicom, do sada prikupio različite podatke, koji se odnose na potrebe romske populacije u Bačkoj Palanci", čulo se na sastanku članova radne grupe, koji pripremaju Lokalni akcioni plan za inkluziju Roma, za period od 2021. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do 2024. godine.

"Na osnovu ovako prikupljenih podataka, mogu nastati planovi koji nude adekvatna rešenja, prilagođena potrebama same romske zajednice. Novim lokalnim akcionim planom biće obuhvaćeni različiti izazovi sa kojima se suočavaju pripadnici romske zajednice, i sadržaće skup mera i aktivnosti, koji treba da dovedu do unapređenja ostvarivanja prava i povećanja socijalne uključenosti Romkinja i Roma. Definisanjem mera LAP-a, lokalna samouprava će nastojati da unapredi položaj Romkinja i Roma u oblasti stanovanja, zdravstva, obrazovanja i zapošljavanja", kaže za RTV Dragana Ninković, koordinatorka za pitanja Roma.

"Bačka Palanka u procesu izrade Lokalnog akcionog plana, dobija podršku u okviru projekta ‘’EU podrška unapređenju uslova života Roma“, čija je vrednost 2.681.290 evra. Projekat finansira Evropska unija, kofinansira Vlada Republike Srbije, a ima za cilj unapređenje socijalne inkluzije Romkinja i Roma kroz dalje ulaganje u održive oblike stanovanja, veću dostupnost obrazovnog sistema romskoj deci i jačanje nacionalnih mehanizama inkluzije Romkinja i Roma na lokalnom nivou", dodaje Ninković.

Rad na pripremi ovog strateškog dokumenta, biće intenzivno nastavljen u narednom periodu, a njegova finalizacija očekuje se krajem februara.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.