U Bačkoj Palanci bez novih pozitivnih slučajeva, revakcinisano 9.518 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2021, 15:20

U Bačkoj Palanci bez novih pozitivnih slučajeva, revakcinisano 9.518 ljudi

Tokom jučerašnjeg dana, nijedan testirani pacijent u opštini Bačka Palanka, nije bio pozitivan na korona virus.

"’Sve veći broj građana želi da se vakciniše. Samo u maju mesecu, dato je 7.174 vakcine, od kojih je 3.711 prvih doza. Od januara ove godine do sada, vakcinisano je ukupno 14.011 građana, drugu dozu primilo je njih 9.518.’", kaže za RTV dr Mirjana Valan, epidemiološkinja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Vakcinacija u Bačkoj Palanci, do daljeg se sprovodi na punktu u ambulanti Stari grad, svakog radnog dana od 8 do 19 časova. U subotu, 22. maja, punkt će raditi od 8 do 14 časova i 30 minuta.

Građanima su na raspolaganju Sinofarm, Fajzer i Sputnjik vakcine.

"Revakcine ima za one, koji su dobili Sinofarm, Fajzer i Astra zeneka vakcinu. Za revakcinu nedostaje Sputnjik vakcina. O revakcinaciji, građani će biti obavešteni od strane eUprave, kao i lokalnog kol centra’", dodaje ona .

Dobro organizovana vakcinacija u svim naseljenim mestima opštine, smanjila je gužve na punktu u Bačkoj Palanci.

"’Nakon revakcinacije po naseljenim mestima, vakcinacija će se sprovoditi samo na punktu u Bačkoj Palanci, osim za nepokretne pacijente", naglašava dr Valan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U PARAĆINU DATO OKO 25.000 VAKCINA: Od nedelje sportskoj hali imunizacija bez zakazivanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021

Vakcinalni punkt u sportskoj hali SRC "7. jul" radiće i sutra za 46 građana kojima je zakazana revekacinacija "astraZenekom", kao i za prijavljene putem portala eUprava za prvu dozu vakcine "fajzer"..U nedelju, 23. maja, medicinski tim radiće samo tokom prepodneva za sve zainteresovane Paraćince...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.