U Bačkoj Palanci 16 stanova za izbeglice iz BiH i Hrvatske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 19:53

U Bačkoj Palanci 16 stanova za izbeglice iz BiH i Hrvatske

U Bačkoj Palanci su danas svečano uručeni ključevi za 16 stanova namenjeni izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji ove opštine u prisustvu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Stanovi su izgrađeni u okviru Potprojekta pet Regionalnog stambenog programa (RSP) koji u Srbiji, kao vodeća institucija, sprovodi Komesarijat za izbeglice i migracije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi se saopštenju.

Finansijska sredstva za izgradnju objekta u Ulici Đure Kneževića 10 bb obezbeđena su delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, dok je zemljište i prateću infrastrukturu obezbedila opština Bačka Palanka. Ukupna vrednost radova iznosi 488.610 evra, a bruto površina objekta je 1.207,09 m2.

Događaju su pored Dačića, koji je i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, prisustvovali Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Mita Lačanski, predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka, Bojan Stević, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Duško Ćutilo, direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine, Jadranka Marić, predstavnica UNHCR-a, Dušan Kovačević, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru, kao i predstavnici međunarodnih i drugih organizacija i institucija.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke, saopštio je Komesarijat za izbeglice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.